fbpx
Сьогодні
20:44 12 Гру 2023

"Таке питання не стоїть": Умєров прокоментував інформацію про звільнення Залужного та Наєва

Фото: Міністерство оборони України

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що наразі питання про можливі відставки головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного й командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва не обговорюється.

У цьому плані питання таке не стоїть. Я знаю, його розхитують і внутрішньо, і зовнішньо… Ми завжди жартуємо над цим питанням із Валерієм Федоровичем (Залужним – ред.). Кажу: "А цього разу хто звільняє тебе?" Тобто в цьому плані я завжди відкритий: якщо є такі питання, повідомлятиму негайно. Таких питань немає. Були перехідні щодо деяких командувачів", – сказав Умєров на брифінгу у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливих кадрових змін у командуванні Збройних сил України та відставок головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва і чи вносив міністр відповідні подання, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, "таких питань, які росіяни або наші вороги хочуть розхитати, немає".

"Я п'ятий міністр на цій посаді, напевно. Головком – я не знаю, який (за рахунком – ред.) він був. Тобто всі змінюються. Усі абсолютно змінюються. Усе, що треба для перемоги, ми будемо робити. Але на сьогодні такого питання (про відставки Залужного і Наєва – ред.) немає", – додав Умєров.

Водночас він зазначив, що у військовому компоненті завжди бувають зміни, тобто "ротації, зміни, іноді – регенерація, хтось переводиться в резерви".

Що відомо про імовірне звільнення Залужного

1 листопада Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Economist розповів про ситуацію, яка склалася на фронті через понад півтора року повномасштабної війни.

У колонці для "The Economist" головнокомандуач ЗСУ констатував, що війна Росії з Україною переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемогти в якій потрібні високі технології.

Заступниця голови комітету з нацбезпеки Безугла опублікувала низку дописів зі звинуваченнями на адресу Залужного. Вона заявила, що військове командування України мають подати у відставку, бо не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк 30 листопада запевнив, що в Україні немає конфлікту між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: