fbpx
Сьогодні
09:59 09 Січ 2024

Україна планує збільшити виробництво захисту від ворожих дронів, - Федоров

English version here

Фото: з відкритих джерел

В Україні мають намір збільшити виробництво захисту від ворожих безпілотників. Зокрема, засобів радіоелектронної боротьби та наземних безпілотних платформ.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

"РЕБу явно недостатньо", – заявив він.

За словами Федорова, ринок безпілотників в Україні за рік вдалося збільшити у сто разів, і за тим самим прикладом будуть розвивати ринок РЕБ.

"За такої кількості безпілотників і з нашого боку, і з боку ворога постає питання радіоелектронної боротьби. Зараз ми робимо все, щоб разом з Міністерством оборони, Генштабом відкрити ринок і запустити максимальну кількість гравців на цей ринок, щоб почалася конкуренція, бо нам потрібні тисячі станцій радіоелектронної боротьби, окопного РЕБ", – розповів він.

Федоров додав, що нещодавно був укладений перший контракт на велику кількість турелей для дистанційного керування кулеметів.

"Це перші результати відкриття ринку наземних платформ. Наземні безпілотники, які дистанційно керуються, будуть мінувати, розміновувати, будуть виконувати функції евакуації, підвозити боєприпаси", – сказав він.

Міністр розповів, що не може говорити про це детальніше, щоб не поставити під загрозу виробників.

Нагадаємо, Японія виділяє для допомоги Україні 37 млн доларів. Їх направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Також Рубрика повідомляла, що професор Єльського університету та амбасадор платформи збирав кошти на систему ідентифікації повітряних цілей для допомоги Повітряним силам ЗСУ.

Тімоті Снайдер разом з чотирма професорами провідних вишів світу зібрав $950 000 на систему виявлення повітряних цілей "Безпечне небо". Ці кошти покривають вартість 2500 сенсорів та дозволять захистити від дронів та ракет Сумську, Одеську, Миколаївську та Херсонську області.

Що відомо про проєкт "Армія дронів"

Нагадаємо, що у липні 2022 року Мінцифра спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв'язку в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили перший збір на Армію дронів.

Отже, армії дронів вже понад рік. За цей час в Україні створили масове виробництво безпілотників, ударні роти БпЛА та навчання операторів дронів — це головні досягнення проєкту.

Окрім того, за рік фандрейзингова платформа "United 24" зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА.

Як зазначав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, в Україні порівняно з минулим роком більш ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів.

Наразі в Україні, як відзначив він, справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників, а також виробників озброєння та військової техніки.

Зокрема Кабінет міністрів виділив в поточному році 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: