fbpx
Сьогодні
21:05 01 Січ 2024

Рішення для перемоги: в Україні розробили "броньовані колеса" для бойових пікапів

Фото: t.me/zedigital

В Україні тестують "броньовані колеса" для бойових пікапів, які розробили українські інженери.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише Рубрика.

У чому проблема?

Автомобілі "живуть" на фронті недовго, від двох тижнів до двох місяців. Волонтери, які шукають і купують машини для ЗСУ, зазначають, що потреба в автомобілях прямо пропорційна активності бойових дій і йде хвилями.

Під час інтенсивних боїв автівки часто підбивають і відновити їх неможливо. Проте, навіть на підбитому транспорті можливо евакуюватись з "гарячих точок", якщо колеса справно працюють. 

Яке рішення?

Для цього українські винахідники розробили спеціальні "броньовані колеса" для пікапів.

Українські вставки в шини не поступаються світовим моделям.

Фото: t.me/zedigital

Як це працює?

"Українська технологія RunFlat – тестуємо "броньовані колеса" для бойових пікапів з Brave1 (кластер для розвитку Defense Tech в Україні, — ред.)", — написав Михайло Федоров.

Він зазначив, що RunFlat — це спеціальні вставки в автомобільні шини, вони дають змогу їхати машині на пробитих чи пошкоджених колесах.

Зі слів Федорова, це особливо актуально під час:

  • евакуації поранених,
  • виконання бойового завдання,
  • або доставки провізії українським військовим.

"Особливо актуально під час евакуації поранених, виконання бойового завдання або доставки провізії Силам оборони. Військовим не потрібно зупинятися та наражати себе на небезпеку – вони зможуть продовжити рух до безпечного місця", — зазначив Федоров.

Він додав, що вставки не поступатимуться світовим моделям й вироблені з матеріалів, які не схильні до передчасного руйнування.

"Броньовані колеса" — лише одна з розробок, яка допоможе захисникам і захисницям зберегти найцінніше — життя", — додав Федоров.

Розробники планують масове виробництво й розширення модельного ряду на великі броньовані машини.

Як повідомлялось, український безпілотний робот Sirko-S1 MK2 пройшов випробування.

Нагадаємо, українська компанія Compass Engineering створила інноваційний комплекс тепловізійного спостереження "ЗІР Про", який надає нашим військовим перевагу над ворожим "Муром-П".

Окрім того, українські інженери представили ударно-розвідувальний безшумний електричний безпілотник Jupiter Hunter-1, який не боїться РЕБ та засобів глушення.

Також, український безпілотний авіаційний комплекс Sirko, який розробили харківські інженери, запустили в серійне виробництво. Незабаром компанія-розробник представить другу версію безпілотника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: