fbpx
Сьогодні
Фото 21:21 08 Січ 2024

У Києві запрацювало безкоштовне таксі для ветеранів з важкими травмами: для чого це рішення

English version here

БФ "Голуби миру" в рамках пілотного проекту "Безкоштовний інклюзивний транспорт для військових" запустив роботу таксі для ветеранів війни з важкими травмами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Еліну Слободянюк у соціальній мережі Фейсбук.

У чому проблема?

З початку повномасштабної війни чимало військових частково або повністю втратили мобільність через набуті важкі травми. У багатьох з них виникають проблеми вільного пересування містом та доступу до різних послуг. Це стосується і такої сфери як таксі. Більшість з автомобілів не мають умов для перевезення маломобільних громадян.

БФ "Голуби миру" прагне забезпечити нашим захисникам і захисницям можливість зручно та безпечно діставатись до медичних закладів, реабілітаційних центрів та інших місць, де вони отримують допомогу та підтримку.

У Києві запрацювало безкоштовне таксі для ветеранів з важкими травмами

Яке рішення?

У Києві запрацювало безкоштовне таксі для ветеранів з важкими травмами. Це таксі пристосоване для комфортного перевезення жінок та чоловіків на візках, а також однієї людини, яка супроводжує. Для цього придбали автомобіль Volksvagen Caravella, адаптований та обладнаний спецпідйомником для забезпечення входу та виходу для людей на візках. Має широкий та комфортний салон. Ветеран або його близька особа має залишити заявку.

У Києві запрацювало безкоштовне таксі для ветеранів з важкими травмами

Як це працює?

Замовляти поїздку варто заздалегідь. Ветеран або його близька особа має залишити заявку. З ними зв'яжуться, щоб уточнити деталі поїздки.

Замовлення приймаються у чат-бот: @golubi_miry_bot або за телефоном: (099) 397-62-82

Нагадаємо, Володимир Зеленський зауважив, що після закінчення війни в Україні буде велика кількість ветеранів і цивільних, які зазнали пошкоджень унаслідок бойових дій, тому держава вже зараз має створити зразкове безбар'єрне середовище.

Як раніше повідомляла Рубрика, в Одесі для захисників та захисниць, які отримали важкі поранення, і тепер користуються кріслом колісним, організували інклюзивний трансфер.

Місія проєкту, який отримав назву "БезОбмеж" — безплатна транспортна допомога військовим та ветеранам, які потребують реабілітації та медичної допомоги й не здатні самостійно пересуватися містом та користуватися громадським транспортом.

"Інклюзивний трансфер БезОбмеж" — пілотний проєкт. Втілює його команда ГО "Національна Рада з Охорони Здоров'я та Безпеки" за фінансової підтримки групи компаній "ПАРАМЕДИК".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: