fbpx
Сьогодні
Фото 18:23 19 Чер 2023

"Ветерани мають відчувати нашу підтримку" - Uklon запустив інклюзивне таксі

English version here

Uklon запустив інклюзивне таксі. Ветерани вже користуються сервісом.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Комфорт ветерана в державі, яку він захищав, має бути пріоритетом для цієї держави. Те саме стосується адаптації та реінтеграції ветеранів після війни. Думати про залучення ветеранів із інвалідністю в активне економічне життя та готуватися до цього треба вже зараз.

На початку цього року Український ветеранський фонд Мінветеранів провів перше з 2014-го комплексне дослідження "Потреби ветеранів". Особливо вражає цей показник: на питання "Чи хотіли б Ви зайнятися власною справою, підприємництвом?" переважна більшість 63,6% ствердно відповіли, що "однозначно хотіли б", ще 6,2% вже мають власну справу. Тобто, створивши умови для соціалізації ветеранів після повернення з війни, держава не тільки виконає свій моральний обов'язок, а й відчутно підтримає економіку.

А тепер елементарне питання: як вже працевлаштованим ветеранам на візках вчасно дістатися до робочого місця? А якщо таких людей буде не десятки, а кілька сотень чи тисяч в межах міста?

Яке рішення?

У квітні цього року у Києві та передмістях в радіусі 20 км почали їздити "Інклюзивні" таксі Уклону. Ззовні ви могли не помітити різниці, але саме на них наші ветерани на колісних кріслах їздили на зустрічі з друзями, на тренування в спортклуб чи в інших справах за стандартним тарифом.

Поява такої поки що "бізнес-ластівки" стала можливою через співпрацю з Українського ветеранського фонду, який знає і розуміє потреби ветеранів, та популярного сервісу таксі Uklon.

Як це працює?

З'явився спільний проєкт Уклону та Українського ветеранського фонду "Вперті люди" — таксі для ветеранів із інвалідністю. Аби інші бізнеси бачили гарний приклад для наслідування, ініціатори проєкту збирають історії "впертих". Знайомтеся: Сергій Храпко, Віктор Легкодух, Олександр Фасоля, Сергій Калитюк, інші надихаючі історії чекають свого часу, або й автора. Останнім можете стати і ви, долучайтеся! Кожна з цих історій — про людину, яка попри важкі поранення чи (та) ампутації, знайшла шляхи та сили бути активною у своїй державі. І це надихає.

Тому вже зараз великі та малі бізнеси мають працювати на випередження, формувати сприятливі умови для повернення ветеранів у активне економічне життя, пробувати різні бізнес-моделі. Полегшити життя ветеранам — це наочний прояв вдячності за їхню службу та захист всіх нас від російської навали.

Співзасновник та СЕО Uklon Дмитро Дубровський

Співзасновник та СЕО Uklon Дмитро Дубровський, який також став амбасадором Українського ветеранського фонду, коментує:

"Це має бути системна робота. Тут ми можемо із Українським ветеранським фондом сісти, побрейнштормити, де б ми могли бути більш корисними, знаходити точки дотику. І вони, впевнений, обов'язково знайдуться. Йтиметься не лише про клас таксі "Інклюзивний".

Це може бути залучення ветеранів у перевезення та послуги, допомога стартапам ветеранів, допомога з експертизою тощо. Можуть бути і якісь спільні проєкти. Бо це дуже важливо: щоб і ветерани відчували нашу підтримку, і нам відчувати підтримку ветеранів. Дуже хочеться бути компанією, яка потрібна своїй країні.

Зрештою, це має бути позиція засновників, в кожній окремо взятій команді. Ветеранську тему треба розповсюджувати через різні бізнес-спільноти, бізнес-клуби, пушити цю тему на різних рівнях".

Довідка

Служба таксі Uklon працює у 27 містах України та об'єднує десятки тисяч водіїв, які виконують більш ніж 2 млн поїздок на місяць. Компанія брала активну участь у ветеранському русі ще з 2014 року, за спиною компанії низка реалізованих проєктів. З нещодавного — Uklon разом із благодійним фондом Dignitas зібрали 30 млн грн на закупівлю 1000 ударних FPV-дронів українського виробництва — "Люті Пташки".

Нагадаємо, у Польщі вперше пройшли навчання 19 українських інструкторів – люди з інвалідністю. Після повернення в Україну інструктори будуть працювати із цивільними та військовими, які постраждали внаслідок російської агресії та отримали травми.

Також Рубрика повідомляла, що до кінця 2023 року на залізничному вокзалі столиці з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

А у квітні "Укрзалізниця" вже отримала 100 нових вагонів, 37 з яких пристосовані для пасажирів з інвалідністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: