fbpx
Сьогодні
11:22 07 Гру 2023

Японія має намір виділити 4,5 млрд доларів на допомогу Україні

English version here

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда повідомив, що Японія готова надати додаткові кошти на підтримку України. Мова про 4,5 млрд доларів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Kyodo News.

Японія в середу, 6 грудня, оголосила про надання додаткової допомоги Україні в розмірі близько $4,5 млрд. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення держави після вторгнення російських військ.

Рішення було ухвалено після засідання лідерів країн G7, яке відбулося у Токіо.

Це рішення озвучив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Він заявив на саміті:

"Токіо готове надати близько $4,5 млрд додаткових коштів, щоб допомогти Україні, що роздирається війною, в її зусиллях з відновлення".

Лідери G7 також опублікували спільну заяву, в якій ідеться про те, що країни продовжать підтримувати миротворчу ініціативу президента України Володимира Зеленського під назвою "Формула миру".

Глави держав наголосили на важливості зменшення конфліктів та захисту цивільного населення в секторі Газа.

"Ми сповнені рішучості підтримувати незалежну, демократичну Україну в її міжнародно визнаних кордонах", – йдеться у заяві G7.

Зазначимо, що до G7 входять: Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, США та Європейський Союз.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський приєднався до онлайн-саміту G7 і заявив, що у 2024 році Росія сподівається, що консолідація цивілізованого світу проти диктатури розпадеться та зазнає фіаско. Саме тому збереження цілісної консолідації – це життєва необхідність для безпеки та відновлення стабільності.

Допомога від Японії

Як зазначають у Мінекеноміки, на сьогодні реалізована чи перебуває в стадії реалізації низка проєктів допомоги Україні, ініційовані або профінансовані Японією.

Так, раніше ДСНС було передано:

  • 12 оперативних піротехнічних машин, закуплених ЮНІСЕФ за підтримки Уряду Японії,
  • 30 вантажівок (в рамках реалізації "Проекту розвитку спроможностей у гуманітарному розмінуванні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів").

Упродовж 2022 – 2023 років Представництвом ПРООН в Україні за підтримки Уряду Японії реалізовано проєкт міжнародної технічної допомоги в сфері гуманітарного розмінування, в рамках якого ДСНС отримала автомобілі для піротехнічних груп, обладнання, спорядження для саперів тощо.

Нині триває реалізація проектів "Покращення обладнання для гуманітарного розмінування",  розрахованих до 2025 року. Проєкти реалізуються в рамках Грантової угоди для Програми екстреного відновлення між Урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, що Японія планує виділити 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України.

Також у жовтні. Японія та Україна розпочали перший раунд переговорів про гарантії безпеки. В Офісі Президента сказали, що Японія стала четвертою державою після США, Великобританії та Канади, з якими Україна розпочала спільні переговори.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: