fbpx
Сьогодні
Відео 14:00 05 Січ 2024

Спецпризначенці ГУР здійснили рейд до Бєлгородської області: росіяни зазнали втрат

English version here

Фото: Оборонно-промисловий кур'єр

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони здійснили рейд до Бєлгородської області РФ.

Про це повідомили у Telegram-каналі ГУР, оприлюднивши відео операції, пише Рубрика.

"У зв'язку з почастішанням випадків диверсій з боку росіян та заради захисту цивільних українців, які проживають у громадах поблизу державного кордону й страждають від атак агресора, воїни Головного управління розвідки МО реалізували комплекс спеціальних дій", — мовиться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, відповідно до здобутих розвідданих, на російських позиціях у Грайворонському районі Бєлгородської області керівництво армії РФ запланувало перевірку через невдоволення і скарги особового складу кепськими умовами служби.

"Перед приїздом московських "ревізорів" рядові загарбники заметушились — стали проводити активні інженерні роботи. Аби завдати ворогу втрат та погіршити його морально-психологічний стан, спецпризначенці ГУР Міноборони спланували та здійснили спецоперацію", — вказали розвідники.

Під час виконання завдання українські воїни замінували єдину дорогу, якою пересувались окупанти на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт.

"Унаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат. Кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється", — додали у відомстві.

Раніше Рубрика повідомляла, що на аеродромі "Шагол" російського Челябінську згорів тактичний винищувач-бомбардувальник Су-34. Як відзначають у розвідці, літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил Росії.

Джерело ЗМІ в спецслужбах зазначило, що займання винищувача є операцією розвідки України.

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку. Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 січня, росія у війні проти України втратила 329 літаків та 324 гелікоптери.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: