fbpx
Сьогодні
21:44 03 Січ 2024

Розмінування торговельних шляхів у Чорному морі триватиме три-п'ять місяців, – речник

English version here

Фото: AP

У Військово-морських силах планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. Згідно з плануванням, розмінування торговельних шляхів в останньому триватиме три-пʼять місяців.

Про це 3 січня в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, пише Рубрика.

"Плануємо операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів. Наразі створено штаб, сама операція планується. За результатами її планування ми можемо зазначити, що розмінування морських шляхів комунікації триватиме три-пʼять місяців", — розповів речник.

За словами Дмитра Плетенчука, глобальна операція з розмінування може тривати впродовж декількох років, адже навіть зараз вони стикаються зі зразками озброєння з Першої та Другої світових війн.

Для розмінування моря використовують спеціальні дрони, зазначив речник ВМС:

"Ми у постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота у цьому напрямі триває постійно — як і навчання, як і набуття досвіду, як і сам процес".

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що Норвегія та Велика Британія для підтримки України створили морську коаліцію. Зазначається, що нове об'єднання постачатиме кораблі та інші транспортні засоби українським захисникам для ведення бойових дій на морі.

Крім того, три держави НАТО Туреччина, Румунія та Болгарія у січні підпишуть угоду про спільне розмінування їхніх акваторій Чорного моря. У рамках "Потрійної ініціативи", започаткованої під керівництвом Туреччини проти мінної небезпеки в Чорному морі, було проведено 3-й раунд зустрічі Чорноморської цільової групи протимінних заходів за участю делегацій з Туреччини, Болгарії та Румунії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: