fbpx
Сьогодні
13:46 02 Січ 2024

У Польщі продовжують блокувати кордон з Україною: в чергах близько 3000 вантажівок

Фото: Wojtek Jargilo /PAP

На кордоні України та Польщі триває блокування напрямків трьох пунктів пропуску. У чергах стоять близько трьох тисяч вантажівок

Про це повідомив Укрінформу  речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує Рубрика.

"Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ". За інформацією польських прикордонників, станом на ранок, 1620 вантажівок стоять у чергах на цих трьох напрямках в бік України, найбільше – навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська"", – сказав речник.

Демченко нагадав, що 24 грудня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині – Медика", але черги залишаються – 1200 вантажівок очікують у чергах.

За його словами, на інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується.

Однак через дії на території Польщі водії та перевізники шукають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення руху вантажівок за іншими напрямками, і як результат – до збільшення черг.

Станом на ранок, на кордоні зі Словаччиною в бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" очікувало проїзду 200 вантажівок.

Угорщина – черги відсутні.

З Румунією, станом на ранок, в бік України на напрямку пункту пропуску "Порубне" очікували на проїзд 420 вантажівок.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Державний бюджет України через страйк польських перевізників й блокування кордону втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів.

Як повідомлялось, 16 грудня, на польсько-українському кордоні помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: