fbpx
Сьогодні
Фото 10:57 02 Січ 2024

У Маріуполі загарбники використовують тактику "живого щита"

Фото: KP.RU

Військові рф не відходять від своєї "улюбленої" тактики "живого щита". Зокрема в тимчасово окупованому Маріуполі вони облаштовують військову базу у багатоповерхівці посеред уцілілого житлового кварталу міста.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Ціла багатоповерхівка впритул до інших цивільних споруд. Вже обнесено парканом, виставлено охорону та починається облаштування під військові потреби.
Тактика "живого щиту" в дії", – написав він.

Зазначимо, що росія не вперше використовує тактику "живого щита", причому не тільки в Маріуполі.

Наприклад, цю тактику вони використовували під час окупації Херсона. Тоді окупанти тікали з міста, попередньо організувавши так звану "евакуацію" місцевого населення, тобто прикривалися мешканцями Херсона як живим щитом.

Також у 2022 році, під час окупації Сумської області, російські військові захопили одне з сіл Тростянецької громади і створили з мирних жителів "живий щит", щоб укрити людьми свою розгорнуту в населеному пункті зенітно-ракетну систему С-300.

Крім цього, на Кримському мосту під час вибухів 17 липня 2023 року загинули двоє цивільних. РФ зробила з них "живий щит".

Ситуація  в окупованому Маріуполі

Раніше росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів.

Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах. Як зазначав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, останнє подібне введення нових резервів у Маріуполь фіксувалося у квітні 2023 року.

Нагадаємо, радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти почали будівництво прямого залізничного сполучення з окупованим Маріуполем, Волновахою та Донецьком: вже зводять міст через річку Кальміус.

Окрім того повідомлялось, що російські окупанти стягують "зуби дракона" з тимчасово окупованого Маріуполя на Бердянський напрямок.

Також повідомлялось, що ймовірно, російські загарбники відчувають нестачу живої сили на лінії фронту, тому стягують з тимчасово захопленого Маріуполя вантажівки з військовими. При цьому, помічено незвичну тенденцію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: