fbpx
Сьогодні
Відео 11:40 14 Гру 2023

Рішення для перемоги: United24, фонд "Повернись живим" і monobank оголосили збір на 5 тисяч дронів для ЗСУ

English version here

Фото: з відкритих джерел

Щоб придбати 3 тисячі FPV-дронів з тепловізійною камерою та 2 тисячі – з денною камерою, у межах операції "Єдність 2: Новорічний салют", фандрейзингова платформа United24, фонд "Повернись живим" і monobank 13 грудня оголосили збір 220 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні United24, інформує Рубрика.

У чому проблема?

FPV-дрони протягом останнього року у війні росії та України стали одним із ключових факторів на полі бою – і на тепер тотально його змінили. Ця технологія постійно прогресує і масштабується – застосування FPV-дронів зафіксували вже і уночі, але і це не межа.

Наразі FPV-дрони дуже потрібні Українським військовим.

Як зауважив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров:

"Саме ці дрони зараз потрібні на фронті. Саме вони змінюють хід подій".

Яке рішення?

13 грудня у межах операції "Єдність 2: Новорічний салют", фандрейзингова платформа United24, фонд "Повернись живим" і monobank оголосили збір 220 мільйонів гривень.

На зібрані кошти планують придбати 3 тисячі FPV-дронів з тепловізійною камерою та 2 тисячі – з денною камерою.

Як це працює?

"У новорічній версії проекту разом із фондом "Повернись живим" та monobank збираємо 220 000 000 гривень. На них купуємо 3 000 FPV-дронів з тепловізійною камерою та 2 000 з денною камерою. Додайте до цього 5000 кумулятивних та уламково-фугасних снарядів — і вийде справжній феєрверк! Усі бойові "пташки" полетять виконувати завдання у найгарячіші точки на лінії фронту", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за внески передбачається розіграш призів.

"За внесок від 100 гривень: прапор, який побував на вершині Евересту, з підписом президента Зеленського, 50 браслетів "Азовсталь. Символ незламності" з підписами командирів "Азова", 100 пачок солі "Міць. Українська кам'яна", 100 карток monobank platinum з дворічним обслуговуванням. А за донат від 1000 гривень — квартиру у будь-якому місті України від мережі мультимаркетів "Аврора", — йдеться у повідомленні.

Зробити внесок можна за посиланням.

"Влаштуємо окупантам єдиний салют, який сподобається українцям", – зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

В United24 також повідомили, що за 45 хвилин після оголошення збору вже вдалося зібрати 10 мільйонів гривень.

Станом на 17:32 годину 13 грудня сума збору на дрони сягнула 70 мільйонів гривень.

"Вже 70 000 000 гривень ми зібрали завдяки вам трохи більше ніж за 6 годин. Це фантастика!", — йдеться у повідомленні платформи United24.

Довідка про платформу United24

17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United24. Мета — об'єднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Упродовж перших чотирьох місяців функціонування фандрейзингової платформи United24 на допомогу України надійшли внески зі 110 країн на загальну суму майже 200 млн доларів США.

Амбасадорами United24 стали: футболіст Андрій Шевченко, актор Лієв Шрайбер, директор Balenciaga Демна Гвасалія, члени американського рок-гурту Imagine Dragons, боксер Олександр Усик, американський астронавт Скотт Келлі, українська тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер та інші.

Українці та іноземці уже пожертвували понад 510 мільйонів гривень на безпілотники для Збройних сил України через платформу United24. На ці гроші Україна придбала перший рятувальний гелікоптер за кошти.

У серпні минулого року до платформи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 6 млрд грн.

У листопаді 2023 року Зеленський підбив підсумки: за 1,5 року роботи платформа United24 зібрала на підтримку України понад 490 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 14 серпня цього року Федоров анонсував збір чверті мільярда грн на 10 тисяч БпЛА.

А за три доби українці закрили збір, задонативши 235 мільйонів гривень, які збирали UNITED24, "Повернись живим" і monobank на 10 000 дронів-камікадзе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: