fbpx
Сьогодні
Фото 15:55 28 Гру 2023

Спортзал, облаштований за донати правоохоронців, відкрили у госпіталі МВС: у чому рішення

Фото: МВС

У Головному медичному центрі Міністерства внутрішніх справ відкрили спортивний зал, облаштований завдяки донатам співробітників МВС.

Про це повідомляє МВС, пише Рубрика.

У чому проблема?

Відомо, що спорт позитивно впливає на людину та є корисним для здоров'я. Контрольована й правильно розрахована фізична активність є чудовим способом підтримки гарного самопочуття. Переоцінити користь спорту в житті людини важко — в багатьох випадках тренування є частиною терапевтичних заходів, реабілітаційних програм.

Отож, 25 жовтня під час візиту до госпіталю міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка до нього звернулися бійці, які проходять реабілітацію, з проханням облаштувати спортзал.

"Тут були підвальні приміщення, які не використовувалися. І коли ми завітали в госпіталь із міністром, хлопці звернулися до нас із проханням обладнати під зал дві кімнати. Ми хотіли зробити його таким чином, щоб у вас була можливість відновитися – морально, фізично", – зазначила держсекретарка МВС Інна Ящук.

Яке рішення?

Нині у головному медичному центрі Міністерства внутрішніх справ відкрили спортивний зал, облаштований за два місяці завдяки донатам співробітників МВС.

Фото: МВС

Як це працює?

За словами посадовиці, МВС запропонувало долучитись до ініціативи охочих допомогти.

У міністерстві поширили інформацію про збір донатів на спортзал. Близько 300 осіб відгукнулися.

Фото: МВС

Тож тренажерний зал для поранених вдалося швидко облаштувати.

У двох спортивних кімнатах – близько 20 тренажерів, а після різдвяно-новорічних свят їх значно побільшає.

Фото: МВС

"Для поранених військовослужбовців фізичні навантаження необхідні. Зокрема і для тих, хто готується до протезування або має ампутовані кінцівки. В госпіталі МВС усі фізичні навантаження поранені бійці проводять лише під наглядом фахівців", – ідеться в повідомленні.

Фото: МВС

Як повідомляла Рубрика, у Києві за дорученням керівництва Нацполіції та ініціативи поліцейських-психологів у полку поліції особливого призначення функціонуватиме кімната емоційного розвантаження.

Основна мета проєкту – це покращення ментального стану поліцейських.

Також повідомлялось, що на Рівненщині відбулась презентація мобільного додатку Trenvet UA, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям. Застосунок розробила громадська організація "Федерація стронгмену України" та "Звитяга Нескорених" за підтримки Українського ветеранського фонду.

Окрім того, у Рівному відкрили інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery, де завдяки надсучасним технологіям мультидисциплінарна команда закладу зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу для понад 1000 військовослужбовців щороку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: