fbpx
Сьогодні
14:20 13 Жов 2023

Один із парків Львова облаштують для реабілітації військових і цивільних: як працює це рішення

English version here

У Львові Замарстинівський парк обладнають для реабілітації військових та цивільних, які постраждали від російської агресії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Львівську міську раду.

У чому проблема?

Замарстинівський парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій, постійно збільшується, місто прийняло рішення використати потенціал парку для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру.

Яке рішення?

У департаменті містобудування Львівської міської ради зазначають, найперше буде облаштовано інклюзивні прогулянкові доріжки.

Вздовж центральної алеї мають встановити дитячі та спортивні ігрові елементи, які придатні для людей з інвалідністю. Всього у парку встановлять 22 дитячі ігрові елементи: гойдалки для дітей різного віку, балансири, пісочниці, лазанки та навіть дерев'яну хатинку. Зі спортивних елементів – тенісні столи та шахи.

Також тут будуть дерев'яні павільйони, лавки та смітники, облаштують дренажну систему та додаткові лотки для водовідведення.

Як це працює?

Варто зазначити, що у парку вже існує мережа оздоровчих стежок – теренкурів, загальною протяжністю 6,7 км. Теренкури як спосіб реабілітації поширені в Європі, проте недостатньо в Україні.

Чотири маршрути різної складності будуть поєднані з мережею інклюзивних доріжок, які передбачені проєктом капітального ремонту парку.

Загальна кошторисна вартість усього проєкту – 25,8 млн грн. Бюджетом розвитку на 2023 рік виділено 9,3 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: