fbpx
Сьогодні
12:43 27 Гру 2023

Подарунок на суму понад 906 тисяч грн: суд визнав винним ексголову ВС Князєва

Суд визнав колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва винним у порушенні обмежень щодо подарунків та конфіскував подарунок на суму 906,6 тисячі гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Національне агентство з питань запобігання корупції.

Як повідомили у відомстві, Печерський райсуд Києва за матеріалами НАЗК визнав винним Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків

Суд зобов'язав Князєва сплатити штраф у 2 550 грн та конфіскував подарунок в 906 600 грн.

Варто зауважити, що згідно з ч. 2 ст. 23 Закону України "Про запобігання корупції" суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми для працездатних осіб.

Порушуючи цю заборону, суддя отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв.м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тисячу гривень.

Довідка

15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

16 травня під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення повноважень Князєва.

17 травня Вищий антикорупційний суд відмовився задовольнити скаргу захисту Князєва на його затримання.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання Князєва під вартою. Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн.

31 травня Апеляційна палата ВАКС зменшила заставу Князєву до 75 млн грн.

11 липня Вищий антикорупційний суд був продовжив на два місяці запобіжний захід ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: