fbpx
Сьогодні
17:49 11 Лип 2023

Суд продовжив запобіжний захід Князєву на два місяці

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Фото: SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці запобіжний захід ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"11 липня 2023 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та продовжив строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 75 млн грн колишньому голові Верховного Суду. Строк дії запобіжного заходу – до 08.09.2023року", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема, прибувати до слідчого за першим викликом, не відлучатися з місця проживання і здати на зберігання закордонні паспорти.

Довідка

15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

16 травня під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення повноважень Князєва.

17 травня Вищий антикорупційний суд відмовився задовольнити скаргу захисту Князєва на його затримання.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання Князєва під вартою. Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн.

31 травня Апеляційна палата ВАКС зменшила заставу Князєву до 75 млн грн.

26 травня пленум обрав новим головою Верховного Суду Станіслава Кравченка. До цього він очолював Касаційний кримінальний суд у складі ВС.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: