fbpx
Сьогодні
14:14 18 Тра 2023

Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання ексголови Князєва під вартою

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Фото: SUD.UA

Сьогодні, 18 травня, Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва. Князєв назвав справу відносно нього "помстою за певні його дії".

Як повідомляє Укрінформ, за відповідне рішення проголосували 14 членів ВРП, проти – нуль.

На розгляді цього подання був присутній Князєв разом зі своїм адвокатом, а також прокурор САП.

Під час засідання Вищої ради правосуддя, де розглядається подання САП про надання дозволу на утримання його під вартою, Князєв заявив:

"Я вважаю справу помстою за певні свої дії, про які відомо членам Вищої ради правосуддя. Вважаю, що справу замовили. Національне антикорупційне бюро використовувалося для виконання замовлення з певною політичною доцільністю, яка, я думаю, чудово відома членам Вищої ради правосуддя. Це те, що хочу сказати. Прошу задуматися над цим. Прошу прийняти правильне рішення".

Відповідаючи на запитання членів ВРП стосовно знайдених у його кабінеті пакетів з грошима, він зазначив, що у сейфі зберігалася певна сума його особистих коштів. Водночас про походження інших сум йому не відомо, оскільки доступ до кабінету голови Верховного Суду має широке коло осіб. Наразі ВРП оголосила перерву у засіданні для додаткового обговорення.

У перерві засідання, відповідаючи на запитання журналістів, хто замовив його справу, Князєв відповів: "Поки що, з вашого дозволу, не буду конкретизувати, але пізніше я на всі запитання дам відповідь".

Як повідомляла Рубрика, 17 травня Вищий антикорупційний суд відмовився задовольнити скаргу захисту Князєва на його затримання.

Раніше, 15 травня, НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

16 травня 2023 року під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри чинному голові ВС Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення повноважень голови ВС Князєва.

Довідка

Всеволод Князєв є головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року. 25 травня йому виповниться 44 роки.

У лютому голова Верховного суду Всеволод Князєв заявив, що критичні висловлювання заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова щодо кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя у листопаді 2022 року могли зашкодити судовій реформі.

Смирнов відповів, що критика в бік кандидатів звучала не лише від нього, але й від антикорупційних організацій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: