fbpx
Сьогодні
Фото 15:56 27 Гру 2023

У столиці відкрили благодійну кухню гарячих страв: навіщо це рішення

English version here

У Києві український фонд Ukrainian Food Foundation відкрив благодійну кухню гарячих страв.

Про це ШоТам повідомила команда благодійної фундації, пише Рубрика.

У чому проблема?

Співзасновник фонду Андрій Береговий розповів, що проблема нестачі продовольства через війну стає дедалі гострішою. Про це голосно заявляють на міжнародній арені.

"Сьогодні проблема нестачі продовольства через війну стає дедалі гострішою. Про це голосно заявляють на міжнародній арені, а ми в Ukrainian Food Foundation бачимо це зсередини, працюючи з питанням кожен день.

Вже 4-ий рік наша фундація займається боротьбою з проблемами бідності та голоду в Україні через порятунок від утилізації надлишків продуктів харчування та напоїв, які були передані продовольчими мережами та виробниками у промислових масштабах та безкоштовну їх передачу українцям, які найбільше цього потребують", зазначив співзасновник та СЕО фонду Андрій Береговий.

Яке рішення?

Він також додав, що у грудні виповнився рівно рік, як вони займаються наданням продовольчої підтримки українцям разом з компанією PepsiCo в Україні.

Благодійна кухня Noble Kitchen

Проєкт відкриття благодійної кухні — логічне продовження цієї співпраці, яка дозволить вивести підтримку українців на новий рівень".

Як це працює?

Як працюватиме кухня?

Кухня "Noble Kitchen" має благородну місію годувати людей через та функціонуватиме щоденно. Це перша в Україні кухня, яка слідує філософії "zero waste".

Її фокус — приготування та доставка обідів людям серед внутрішніх переселенців, які найбільше потребують продовольчої підтримки.

Благодійна кухня Noble Kitchen

Фото: Шотам

Наголошують, що в процесі готування смачної та поживної їжі переважно використовуються врятовані продукти. Вони передані на благодійній основі продовольчими мережами та виробниками, що дозволяє докуповувати лише необхідне.

У планах команди — видача понад 10 000 порцій їжі на місяць. Кінцевими отримувачами допомоги будуть внутрішньо переміщені особи. Наявність власної кухні дозволить зробити гаряче харчування тисяч людей якіснішим та різноманітним, а головне — регулярним.

Благодійна кухня Noble Kitchen

Фото: Шотам

Разом із кухнею було відкрито благодійний ресторан від Ukrainian Food Foundation. Головна мета закладу — організація та проведення обідів та вечер для внутрішньо переміщених осіб на безкоштовній основі.

Проєкт "Noble Kitchen", який поєднує в собі кухню гарячих страв та ресторан, реалізується за підтримки компанії PepsiCo в Україні та фінансування від PepsiCo Foundation.

Благодійна кухня Noble Kitchen

Фото: Шотам

"Часто, під час масових роздач продовольчої допомоги, ми бачили людей з одних і тих же міст, навіть сусідів, які вперше зустрічали один одного з того моменту, як були вимушені залишити свої рідні домівки. Це дуже емоційні зустрічі. Тому, крім головної функції — смачно нагодувати людей, — команда ресторану ставить за мету — створити ком'юніті, де люди можуть разом провести час, поспілкуватися та відновитися емоційно, а головне — смачно поїсти", — додав Береговий.

Через велику кількість охочих, обслуговування в ресторані відбувається за попереднім записом. Здійснити його можна заповнивши форму на сторінках фундації в соціальних мережах.

Нагадаємо, будівництво першої в Україні фабрики-кухні завершилося в Бучі Київської області.

Раніше ми повідомляли, що в Ірпені на Київщині запрацювала соціальна їдальня. Щодня в ній готуватимуть безплатні обіди для майже пів тисячі людей із вразливих категорій населення.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: