fbpx
Сьогодні
Фото 11:49 11 Гру 2023

Переселенка на грант відкрила виробництво страв тривалого зберігання: для чого це рішення

Фото: Мінекономіки

Переселенка з Харкова Тетяна Чернікова завдяки гранту єРобота відкрила на Полтавщині виробництво страв тривалого зберігання.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Росія продовжує спроби руйнування української енергетичної інфраструктури. Наразі в багатьох регіонах нашої країни існує ризик повернення до екстренних відключень, якщо минулорічні обстріли повторяться.

Тому багато українців ризикують знову лишитись без можливості нормально готувати собі їжу. В цій ситуації, наприклад, ледь не постійно перебувають люди на прифронтових територіях. Вони не мають можливості готувати їжу, адже знаходяться без води, електроенергії, газу, під обстрілами.

Яке рішення?

Переселенка з Харкова завдяки гранту єРобота відкрила на Полтавщині виробництво страв тривалого зберігання.

Фото: Мінекономіки

Як це працює?

Тетяна Чернікова з родиною після початку повномасштабної війни переїхала з Харкова до селища Оржиця на Полтавщині. Тут вона заснувала виробництво готової їжі тривалого зберігання під брендом Green for you Food.

"Ми бачили, як у Маріуполі люди готують їжу на вогні, і це було дуже важко. Тому ми вирішили, що потрібно готувати страви, які можуть довго зберігатися без холодильника, які будуть смачні як вдома, і які можна взяти з собою та поїсти в будь-яких умовах", – пояснює Тетяна.

Фото: Мінекономіки

Фото: Мінекономіки

Розширити свій бізнес підприємиця змогла завдяки державній грантовій програмі "Власна справа", яка впроваджується Міністерством економіки України.

Зараз Green for you Food виготовляє понад 40 видів перших та других страв і десертів. Серед них:

  • страви з овочів,
  • м'яса,
  • каші,
  • закуски (ікра кабачкова, бурякова, паштет),
  • та солодка серія – джеми і чаї.

Фото: Мінекономіки

Страви доводять до стану напівготовності на професійній кухні, запаковують у реторт-пакети і стерилізують в автоклаві.

Підприємиця співпрацює з волонтерськими і благодійними організаціями, тож таку їжу передають у регіони, які постраждали від бойових дій, а також на фронт.

Фото: Мінекономіки

На виробництві не використовують консервантів та інших хімічних додатків. Страви уже готові до вживання, їх не потрібно варити чи додавати води – достатньо просто розігріти в окропі чи на сковорідці.

"Ми готуємо традиційні, звичні для української кухні, страви: голубці, каші з м'ясом, картоплю з м'ясом, тушковану капусту. Їх усі готують у себе вдома", – каже засновниця виробництва.

Така продукція має попит під час війни.

"Ми орієнтовані на військових, які хотіли б урізноманітнити свій раціон смачною домашньою їжею, а також на людей, які багато працюють і не мають можливості готувати, або чоловіків, які відправили своїх дружин за кордон, і теж не мають можливості чи не вміють готувати", – каже Тетяна.

Після війни вона прогнозує, що продукція матиме попит серед туристів, рибалок та інших людей, які в дорозі або в екстремальних умовах можуть поїсти смачної домашньої їжі.

Потужності виробництва нині дозволяють виготовляти до 10 тисяч упаковок продукції на місяць. Основна частина продається через інтернет-магазин та локальні заклади торгівлі в межах Полтавської області.

Окрім того, підприємиця співпрацює з волонтерськими і благодійними організаціями, тож таку їжу передають у регіони, які постраждали від бойових дій, а також на фронт.

Довідка про урядова грантову програму єРобота

Завдяки програмі можливо відкрити та розвивати власний бізнес, включно з переробними підприємствами;
подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу.
Грантова програма для переробних підприємств "Новий рівень" дає можливість отримати до 8 млн грн на розвиток бізнесу.

Подача заявки здійснюється через Портал Дія.

Нагадаємо, у  Луцьку дві дівчини на грант відкрили бізнес здорових десертів.

Як повідомляла Рубрика, у рамках проєкту "єРобота" вже понад 1000 підприємців подали заявки на отримання грантів на розвиток підприємств переробної галузі та закладку садів і тепличних господарств, 77 з них найближчим часом отримають кошти від держави.

Нагадаємо, у Бородянці Київської області зруйнований росіянами завод із виробництва екопакування "Еко Баскет" завдяки гранту "єРобота" відновила підприємиця Олена Мартинюк.

Також Рубрика розповідала, як у Підволочиську на Тернопільщині завдяки німецькому гранту відремонтували протирадіаційне укриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: