fbpx
Сьогодні
14:31 23 Гру 2023

Платформа Happy Monday запускає кампанію "Ти вдома" проти стереотипів щодо ВПО на ринку праці

Платформа з розвитку кар'єри Happy Monday (ГО "Професіонали майбутнього") за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду "Відродження" запускає кампанію проти стереотипів щодо внутрішньо переміщених осіб на ринку праці "Ти вдома". Мета — подолання проблеми упередження щодо ВПО та їх дискримінації на ринку праці з боку роботодавців та мешканців нових громад.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Майже два роки триває повномасштабне вторгнення росії в Україну, і протягом всього цього часу внутрішньо переміщені українці стикаються з труднощами на шляху до інтеграції в нові громади, упередженнями стосовно себе, зокрема при працевлаштуванні.

При цьому за оцінками МОМ кожна п'ята внутрішньо переміщена особа (загалом це близько 900 тисяч українців) хотіла б залишитись у новій громаді, якісно в ній інтегруватись і зробити її своїм новим домом. 

Яке рішення?

Команда Happy Monday (ГО "Професіонали майбутнього") запускає кампанію "Ти вдома". Мета — висвітлити позитивні сторони працевлаштування ВПО та цінності, які ці люди несуть для нових громад та місцевих роботодавців, підтримати самих внутрішніх переселенців і показати, що знайти роботу в новому місці перебування з хорошими умовами можливо.

Як це працює?

Платформа з розвитку кар'єри Happy Monday (ГО "Професіонали майбутнього") не вперше реалізує соціальну ініціативу для підтримки внутрішньо переміщених осіб у питаннях працевлаштування.

У 2022 році організація реалізувала проєкт "Твоя кар'єрна перемога", в межах якого навчили понад 2000 ВПО навичкам пошуку роботи через освітні онлайн-заходи та індивідуальні кар'єрні консультації.

Переселенці, ВПО

Але аналізуючи зворотний зв'язок учасників зрозуміли, що навіть якщо пошукачі-переселенці вміють відмінно шукати роботу, мають якісні резюме, портфоліо, проте роботодавці не готові наймати ВПО. Тому лише освітнім проєктом проблему не вирішити.

Переселенці, ВПО, Ти вдома

Тому поставили за мету реалізувати комунікаційну кампанію, аби показати роботодавцям, що професіоналізм не має географічних меж і не варто відмовляти у працевлаштуванні людині лише через статус ВПО.

Наразі кампанія "Ти вдома" активно триває, і до неї можна долучитись різними способами:

  • ознайомитись з відеоісторіями 5 внутрішньо переміщених українців, які успішно працевлаштувались в нових громадах;
  • поділитись власною історією пошуку роботи в статусі ВПО та викликами, проявами дискримінації, з якими ви стикнулись;
  • долучитись до поширення інформаційних матеріалів.

До співпраці також запрошують представників бізнесу, які готові разом з командою проєкту розширювати можливості для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб таким чином:

  • відкривати вакансії, дружні до ВПО;
  • поділитися відкритими професійними можливостями (стажування, курси, освітні програми, конкурси, стипендійні програми і т.д.) або створити їх для ВПО;
  • поділитися досвідом працевлаштування ВПО у форматі статей, дописів у власних соцмережах чи надіславши свої історії нам тощо. 

Переселенці, ВПО, Ти вдома

Крім того, звертаються до представників громад, де наразі перебуває значна частка ВПО, з проханням їх підтримати та долучитися до поширення інформації, яка здатна змінити становище внутрішньо переміщених українців на ринку праці, де вони нерідко стикаються з проявами дискримінації.

У межах кампанії створено інформаційну платформу, де ви знайдете корисну інформацію щодо працевлаштування ВПО. Також контакти організаторів та як ви можете підтримати місію проєкту "Ти вдома": https://social.happymonday.ua/athome

Переселенці, ВПО, Ти вдома

Проєкт "Ти вдома" реалізується Happy Monday (ГО "Професіонали майбутнього") за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду "Відродження" в рамках спільної ініціативи "Європейське Відродження України".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: