fbpx
Сьогодні
10:49 26 Гру 2023

На сьогодні на кордоні України та Польщі в чергах стоять понад 3 тисячі вантажівок

English version here

Фото: Wojtek Jargilo /PAP

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко  розповів, що у трьох пунктах пропуску на кордоні України та Польщі в чергах стоять понад 3 тисячі вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Рубрика.

"За інформацією польських прикордонників станом на ранок 3000 вантажівок на трьох напрямках в бік України: Рава-Руська – 900, Краківець – 640, Ягодин – 1500 вантажних транспортних засобів". сказав речник.

Демченко уточнив, що 24 грудня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску Шегині, черги ще залишаються – 700 вантажівок.

На кордоні зі Словаччиною станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" очікувало проїзду 560 вантажівок.

З Угорщини в бік України на напрямку пункту пропуску "Тиса" очікувало проїзду 750 вантажівок.

З Румунією станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Порубне" очікувало проїзду 750 вантажівок.

Нагадаємо, на польсько-українському кордоні станом на ранок понеділка, 25 грудня, заблокованими залишалися ще три пункти пропуску вантажівок.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Державний бюджет України через страйк польських перевізників й блокування кордону втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів.

Як повідомлялось, 16 грудня, на польсько-українському кордоні помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: