fbpx
Сьогодні
Фото 11:58 25 Гру 2023

Українську молодь відзначили Премією "Young Diplomat Award 2023" за внесок у розвиток дипломатії

English version here

22 грудня, у День працівника дипломатичної служби України, відбулася церемонія нагородження переможців Премії "Young Diplomat Award 2023"! Це перша Премія в Україні, що відзначає вплив молоді на розвиток дипломатії та міжнародних відносин.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

З початком російської повномасштабної війни чимало української молоді опинилося за кордоном. Молоді українці й українки навчаються, стажуються та працюють в іноземних інституціях, а також активно адвокують інтереси України на міжнародних майданчиках.

На місцях вони постійно стикаються з впливом ворожої пропаганди та дезінформації, що поширюється на світову аудиторію, а також з іншими викликами. Щоб протидіяти наслідкам таких впливів українська молодь за кордоном активно вдається до моложіної дипломатії – комунікує з місцевими спільнотами, організаціями та втілює важливі проєкти й ініціативи.

Яке рішення?

З метою мотивації та інформування про здобутки й досвід талановитих молодих лідерів/ок платформа "United Youth" започаткувала Премію "Young Diplomat Award".

Це ініціатива, покликана відзначити внесок українських молодих дипломатів/ок у розвиток міжнародних відносин нашої країни. У 2023 році Премію підтримали й інші організації, що працюють із молоддю – Фонд родини Богдана Гаврилишина, Україно-данський молодіжний дім.

Як це працює?

На відзнаку Young Diplomat Award 2023 претендувало 15 номінантів.

Переможця визначали у два етапи: публічне голосування за фіналістів, обговорення та вибір переможця експертним журі. До складу експертного журі увійшли представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, Мережі захисту національних інтересів "ANTS", Фонду родини Богдана Гаврилишина та ін.

Переможцем Премії став Артур Колдомасов – аналітик з дезінформації у "Детектор медіа", експерт з політики США, учасник ГО "Пан'європейська молодь Київщини", активіст, стажер при Канадському парламенті.

"Дякую експертному журі. Дякую всім людям, які допомагали мені в реалізації проєктів та ініціатив. На цьому етапі життя ця відзнака для мене є дуже важливою", – наголосив Артур Колдомасов.

Церемонія нагородження відбувалася в Дипломатичній академії України. У межах заходу відбулася панельна дискусія про вплив молоді на світовий порядок денний за участі Валерія Чалого, Надзвичайного і Повноважного Посла України у США (2015-2019 рр.), заступника Міністра закордонних справ України (2009-2010 рр.); Романа Громика, радника з політичних питань Посольства Японії в Україні; Анастасії Шимчук, програмної координаторки Фонду родини Богдана Гаврилишина.

"Змінюйте світ, змінюйте його для України. Ви можете стати частиною перетворень світового характеру. Буде дуже приємно, якщо ми наших сьогоднішніх переможців побачимо на світовому рівні", – зауважив Валерій Чалий.

Окрім нагороди переможцю від організаторів, партнер Премії Фонд родини Богдана Гаврилишина обрав 6 кращих кейсів молодіжної дипломатії, які підтримає інформаційно.

Нагадаємо, що у Великій хімічній аудиторії відбулось урочисте вручення диплома Книги рекордів України випускнику хімічного факультету Боклащуку Віталію Вікторовичу.

Окрім того, рекордсменкою України з найбільшої кількості написаних щорічних радіодиктантів національної єдності стала 77-річна львів'янка Христина Гоянюк.

Також повідомлялось раніше, що у номінації "Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic" стала рекордсменкою України 16-річна Діана Бурдейна з Чернівецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: