fbpx
Сьогодні
12:57 08 Лис 2023

На Донеччині з прифронтових сіл вивезли ще 15 дітей та залишилося евакуювати 128, - МВС

Фото: Нацполіція України

У Донецькій області "Білі янголи" поліції вивезли всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному та двох селах Єлизаветівці та Катеринівці Марʼїнської громади.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника МВС Ігоря Клименка.

Як повідомив глава міністерства, останньою погодилася евакуюватися родина з двома школярами.

"В саму школу вони не ходили — її знищили росіяни. Батьки казали, що звикли до життя в зоні бойових дій, тож поліцейським довелося докласти чимало зусиль, щоб переконати родину виїхати", підкреслив Клименко.

Донеччина, евакуація

Фото: Телеграм / Ігор Клименко

Як додав міністр, під захистом броні та "янголів" родина дісталася безпечного місця.

Донеччина, евакуація

Фото: Телеграм / Ігор Клименко

"Вони житимуть у безпечнішому регіоні держави. Діти ходитимуть до школи", зауважив очільник відомства.

Міністр наголошує, що поліцейські щодня возять гуманітарну допомогу до родин, які залишаються у прифронтових селах, та переконують їх виїхати. Таким чином "Білі янголи" врятували 126 дітей на Донеччині.

Однак досі триває порятунок дітей з інших прифронтових населених пунктів Донецької області, де оголошено обовʼязкову евакуацію. Станом на 8 листопада залишилося евакуювати 128 дітей.

Нагадаємо, що у Донецькій області напередодні з території Авдіївського коксохімічного заводу були евакуйовані останні 16 співробітників підприємства, які залишалися до цього на підприємстві та проводили консервацією заводу.

Окрім того зі слів керівниці пресцентру ОК "Південь" Наталії Геменюк, усе частіше окупаційні війська починають завдавати удару по прифронтових територіях керованими авіабомбами, тому найкращим захистом від них буде евакуація з небезпечної зони.

Також через небезпечні умови у п'яти громадах Куп'янського району Харківської області запровадили примусову евакуацію дітей: 275 неповнолітніх та їх родини із 66 населених пунктів планують перевезти в більш надійні місця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: