fbpx
Сьогодні
18:59 29 Лис 2023

Правоохоронці завершили евакуацію дітей з трьох громад Куп'янського району

Евакуація дітей з трьох територіальних громад Куп'янського району Харківської області повністю завершена.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі телемарафону.

"Ті останні дві сім'ї ми шукали майже тиждень. Силами Нацполіції було встановлено, що вони виїхали самостійно. Тому у нас є всі підстави заявити, що евакуація дітей з цього напрямку завершена", – заявив Синєгубов.

За словами голови ОВА, евакуацію було оголошено на територіях громад:

  • Кіндрашівська – 31 дитина;
  • Куп'янська – 182 дитини;
  • Курилівська – 86 дітей.

Усі сім'ї виїхали з території району до Харкова. Після спілкування в пункті прийому, в місті було розселено 493 людини.

"Евакуація фактично завершена, але ми продовжуємо моніторити ситуацію, бо вже фіксуємо спроби повернення на ці території. І звичайно, ті дві сім'ї, які виїхали самостійно, якщо виявиться, що вони перебувають на тій території, то будемо вживати заходи для їх вивезення звідти", – додав Синєгубов.

Нагадаємо, що ще 26 жовтня, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявляв про підготовку до примусової евакуації з 10 населених пунктів Куп'янського району.

Він пояснив це тим, що через постійний російський терор гинуть і дістають поранення мирні жителі, зокрема діти. Згодом Рада оборони Харківської області вирішила масштабувати евакуаційні заходи та вивезти сім'ї з дітьми з трьох громад Куп'янського району.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждали 1659 дітей, серед них – 511 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості 1148.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: