fbpx
Сьогодні
19:26 23 Гру 2023

ЄС додатково надсилає Україні 500 електрогенераторів: для чого це рішення

English version here

Європейський Союз мобілізує 500 додаткових електрогенераторів зі своїх стратегічних резервів rescEU для посилення енергетичної стійкості України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення Представництва ЄС в Україні

У чому проблема?

У Представництві ЄС наголосили, що тривалі жорстокі атаки Росії зробили українську енергетичну інфраструктуру крихкою і попри зусилля місцевих органів влади, неможливо протягом року відновити всі зруйновані мережі.

Яке рішення?

Фінансова вартість 500 електрогенераторів, що надсилаються Україні, складає 16,5 млн євро.

Комісар ЄС з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич сказав з цього приводу:

"Минулого року ми стали свідками спроби РФ бомбити Україну в період холоду і темряви. Їм це не вдалося тоді, і не вдасться зараз. Стійкість України у цій безглуздій війні не має собі рівних, але українці не стоять наодинці в цій боротьбі. ЄС працює пліч-о-пліч з українською владою, щоб направляти найнеобхідніші екстрені поставки в країну з першого дня. Зараз ми мобілізуємо додаткові 500 електрогенераторів з наших енергетичних запасів rescEU для підтримки енергетичної системи України в суворі зимові місяці».

Як це працює?

Генератори будуть передані різним українським міністерствам. Мета полягає в тому, щоб забезпечити достатнє постачання електроенергії в холодні й темні місяці, а також підтримувати в робочому стані життєво важливі служби, такі як лікарні, очисні споруди та теплові станції.

Наприклад, 40 із 500 генераторів призначені для шкіл.

Разом із цим новим залученням, Україні надіслано понад 5 500 електрогенераторів через Механізм цивільного захисту ЄС, який включає пропозиції як від країн-членів ЄС, так і 2 178 пропозицій із власних, призначених для додаткового рівня захисту резервів ЄС rescEU. Окрім генераторів, ЄС постачає в Україну й інші життєво важливі енергоносії, такі як трансформатори, автотрансформатори, високовольтне обладнання та світлодіодні лампи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: