fbpx
Сьогодні
14:22 30 Кві 2024

Україна має намір залучити більше жінок до розмінування

Фото: ДСНС

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що залученість жінок у діяльності операторів протимінної діяльності вже становлять 30%. Україна прагне збільшити участь.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу міністерства.

У чому проблема?

У зв'язку зі вторгненням російської федерації в Україну та активними воєнними діями, наша країна стала сильно засміченою вибухонебезпечними об'єктами.

Деякі експерти вважають, що Україна є лідером за кількістю мін на території у світі.

Понад 25% української землі забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними матеріалами. Найбільш складна ситуація залишається в регіонах, що перебувають під окупацією.

Яке рішення?

Тому Україна планує залучити більше жінок до розмінування.

Як це працює?

"Гендерна рівність розглядається як невід'ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів, як розмінування", – сказала вона.

За її словами, на даний момент в Україні вже є помітні результати: середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО "Жінки, мир і безпека".

"Ми прагнемо збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності", – додала Свириденко.

Нагадаємо, в Україні вже створили Корпусу демінерів, який буде працювати на деокупованих територіях. Вже створені 1000 груп розмінування, до яких увійдуть 5000 фахівців.

Також повідомлялось,  що в Україні уже сертифіковано 33 оператори протимінної діяльності та збільшується кількість розробок засобів розмінування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: