fbpx
Сьогодні
19:25 09 Гру 2023

У застосунку "Київ Цифровий" інформуватимуть про відключення світла: як працюватиме це рішення

Київ Цифровий виступить комунікаційним майданчиком, що оперативно доносить актуальну інформацію від ДТЕК «Київські електромережі». А саме – інформуватиме про відключення електроенергії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівника цифрової трансформації Києва і заступника голови КМДА Петра Оленича.

У чому проблема?

Під час стабілізаційних відключень ДТЕК «Київські електромережі» розподіляє доступний обсяг енергоспоживання між усіма клієнтами за групами. Ліміти енергоспоживання надає НЕК «Укренерго», коли в енергосистемі існує дефіцит. Такі відключення допомагають стабілізувати енергосистему.

Щодо екстрених відключень, то їх застосовують, якщо через ворожі обстріли є пошкодження об'єкта енергоінфраструктури, або якщо для збалансування енергосистеми потрібно відключити більше ніж одну групу.

Яке рішення?

Відтепер у застосунку Київ Цифровий киян попереджатимуть у разі застосування стабілізаційних чи екстрених відключень. Наразі потреби у відключеннях немає. Якщо вони будуть – у міському застосунку з'явиться сповіщення.

Як це працює?

У застосунку Київ Цифровий можна буде переглянути, до якої з 6-ти груп входить адреса, й отримувати спеціальне сповіщення, якщо енергосистемі міста знадобиться покривати дефіцит.

Також можливо заощаджувати електрику та допомагати місту в боротьбі за справність енергосистеми. У налаштуваннях профілю Київ Цифровий можна увімкнути «Нагадування о 19:00 про економію електроенергії». Тоді застосунок нагадає вимкнути зайві електроприлади.

Щоб скористатися сервісом, потрібно:

  • оновити застосунок на iOS чи Android та відкрити його;
  • перейти на свій профіль;
  • натиснути «Адреси» й додати чи оновити потрібну адресу;
  • після цього вам надійде запитання «Увімкнути сповіщення про відключення світла у вашій оселі?»; оберіть відповідь «Отримувати сповіщення»;
  • ви зможете отримувати інформацію цілодобово або увімкнути режим «Не турбувати вночі».

Ця функція буде доступна в міському застосунку: у розділі меню К → Комунальні послуги → ДТЕК Світло.

У планах Київ Цифрового та ДТЕК «Київські електромережі» також повідомляти про планові роботи та аварії на електромережах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: