fbpx
Сьогодні
21:18 07 Гру 2023

Енергетична стійкість країни: Зеленський провів тривалу нараду з прем'єром Шмигалем

Фото: Офіс Президента

7 грудня президент Володимир Зеленський провів довгу нараду з прем'єром Денисом Шмигалем, на якій обговорили енергетичну ситуацію в країні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Як зазначив український лідер, 7 грудня відбулася тривала нарада з главою уряду Денисом Шмигалем щодо співпраці з партнерами, підготовки й нових рішень про підтримку нашої держави, про співпрацю з донорами.

"Також обговорили енергетичні питання, роботу уряду щодо енергетичної стійкості України, стабільності функціонування всіх наших систем.

Завдяки зʼєднанню нашої енергосистеми з Європою маємо відповідну підтримку від сусідів – це важливо. Я дякую кожній країні, яка допомагає. І дякую кожній українській родині – усім, хто розуміє воєнні виклики, температурні та ощадливо, раціонально споживає електрику", наголосив Президент.

Окрім того, Зеленський додав, що цього тижня очікує від Верховної Ради України критично важливих голосувань, про що і говорив із Премʼєр-міністром.

"Це стосується і того, що від нас очікують у відносинах із кредиторами, і того, що Україна має зробити в межах підготовки початку переговорів з ЄС. Наш пріоритет – повна реалізація всіх тих рішень, які потрібні, щоб Україна виконала все необхідне на європейському напрямку. Віримо, що і Євросоюз виконає свою обіцянку Україні" підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, що 7 грудня російські загарбники завдали удару по одній з ТЕС у прифронтовій зоні, внаслідок артилерійського обстрілу обладнання зазнало серйозного пошкодження.

Міненерго просить споживачів підтримати енергетиків: споживати електроенергію розумно та економно, особливо в пікові години навантаження.

Окрім того, через те, що споживання перевищувало виробництво, в енергосистемі утворився дефіцит електроенергії. Щоб підтримати баланс між споживанням та виробництвом, "Укренерго" застосувало з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії, Польщі, Словаччини.

Підготовка до російського терору взимку

Нагадаємо, що протягом опалювального сезону торік росіяни випустили понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об'єктах. Понад 250 із них влучили в ціль і пошкодили 43% магістральних мереж. Різного ступеня ушкоджень зазнали й усі теплові та гідроелектростанції.

Проте, аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. Але військові попереджають, що окупанти можуть готуватися до атак, зокрема, будуть використовувати "Шахеди".

Міністр енергетики України Герман Галущенко також вважає, що армія рф ймовірно очікує стабільного зниження температури та погіршення погодних умов для того, щоб завдати чергових ударів по енергетиці України.

Як зауважував міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні під час масованих російських атак, окупанти можуть завдати масштабної шкоди енергосистеми, тому блекаути можливі.

Своєю чергою Український уряд та Генштаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури: енергооб'єкти отримали три рівні захисту.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: