fbpx
Сьогодні
09:04 23 Гру 2023

Рекордний бюджет: Байден підписав закон про оборонну політику США з $300 млн для України

English version here

Фото: Volynnews.com

Напередодні президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про оборонну політику, який дозволяє щорічні військові витрати в рекордних 886 мільярдів доларів: туди також входить допомога Україні на суму 300 мільйонів доларів.

Про це пише Reuters, цитує Рубрика.

Як зауважили у виданні, цього разу документ, що складається з майже 3100 сторінок, зокрема, передбачає:

  • підвищення зарплати військовослужбовцям на 5,2%,
  • збільшення загального бюджету національної безпеки приблизно на 3% до 886 мільярдів доларів.

Документ також продовжує до кінця 2026 року один із заходів допомоги Україні — Ініціативу сприяння безпеці. Вона дозволяє виділити 300 мільйонів доларів на програму у наступному фінансовому році, який закінчиться 30 вересня 2024 року.

А втім, як зауважує Reuters, ця цифра невелика порівняно з 61 млрд доларів, які Байден просив у Конгресу для допомоги Україні в боротьбі з російським вторгненням.

Як відомо, республіканці відмовилися схвалити допомогу Україні без згоди демократів на значне посилення імміграційного законодавства.

У Reuters нагадали, що Конгрес проголосував за цей закон 14 грудня. Цей документ — один із небагатьох важливих актів, які Конгрес ухвалює щороку.

Він регулює все: від підвищення зарплати для військовослужбовців і купівлі кораблів і літаків до такої політики, як підтримка іноземних партнерів, таких як Україна чи Тайвань.

Що відомо про допомогу Україні від США

Зазначимо, що адміністрація Байдена 12 грудня оголосила про передачу Україні пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів, який включає артилерійські снаряди, боєприпаси для стрілецької зброї та інше озброєння.

Після цього Пентагон зможе відправити ще один пакет допомоги Україні, сказав МакКорд.

Як повідомляла Рубрика, за даними ЗМІ, у Сенаті США просунулися в переговорах щодо захисту кордону для розблокування допомоги Україні.

І республіканці, і демократи заявили, що мають позитивні очікування в контексті переговорів по міграційній реформі, що є передумовою для ухвалення допомоги Украіні, Ізраїлю і Тайваню.

Своєю чергою Пентагон заявив, що якщо Конгрес не схвалить нове фінансування, то кошти на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня.

Нагадаємо, що у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України. Конгрес так і не підтримав цю ініціативу.

Варто зазначити, що будь-яка угода в Сенаті, який контролюють демократи з перевагою в 51 голос, повинна буде також отримати схвалення Палати представників США, яку контролюють республіканці (більшість у 221 проти 213).

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: