fbpx
Сьогодні
PR 19:08 21 Гру 2023

10 причин купити книгу

Читання — приємне хобі, що не потребує багато ресурсів. Достатньо приділяти заняттю 15 хвилин перед сном, на обідній перерві чи бодай на вихідних, щоб за кілька тижнів прочитати книгу. Не обов'язково намагатись подужати 52 видання на рік, подібний марафон може стати викликом навіть для досвідчених рідерів.

Читайте у своєму темпі й те, що подобається, адже лише так можна отримати справжнє задоволення. А ми нагадаємо про головні причини відвідати книжковий магазин та замовити класичну або сучасну літературу.

Вагомі аргументи на користь читання та цікаві книги

Щоб читати книжки стало звичкою, потрібно докласти зусиль. Але воно того варте:

  1. Релакс — занурення у книжковий світ допомагає розслабитися, зняти стрес і напругу після довгого дня. Наприклад, «Іспанський любовний роман» Е. Армас.
  2. Розвиток мислення — читання розширює світогляд, допомагає мислити креативно та критично. Дізнатися більше про сучасний світ можна з книги «21 урок 21 століття» Ю. Н. Харарі.
  3. Збагачення словникового запасу — у кожній книзі можна зустріти нові слова та вирази та урізноманітнити власне мовлення.
  4. Вивчення нового — зі сторінок друкованих видань можна дізнатися про що завгодно: науку, мистецтво, інші галузі. Цікавий приклад — бестселер «Історія Мистецтва» С. Фартінга.
  5. Розвиток емоційного інтелекту — особливо прокачується під час читання художньої літератури, адже хороші тексти дозволяють читачам бачити світ очима інших персонажів і розуміти їхні почуття. Чого лиш варте «Місто дівчат» Е. Гілберт.
  6. Поліпшення концентрації — процес вимагає уваги та зосередженості, тож намагаючись тримати в голові сюжетні лінії, ми тренуємо здатність фокусуватися.
  7. Розвиток творчого мислення — книги знайомлять із різними видами творчості, надихають, мотивують, стимулюють розвиток творчого мислення. Справжня знахідка — «Workflow. Практичний посібник для творчого процесу» Д. Маєра.
  8. Підвищення рівня освіти — щоб стати фахівцем у будь-якій галузі, спершу потрібно здобути теоретичну базу. Робиться це саме за допомогою читання.
  9. Стимулювання уяви — книги розвивають уяву читача, відкриваючи нові світи та ідеї.
  10. Інвестиція в себе — яку б книгу ви не вибрали, вона стане внеском у ваше особисте та професійне зростання. Іноді саме книги — ключ до нових можливостей та успіху. Почитайте «Кафе на краю світу» Джона П. Стрелекі, якщо хочете збагнути світ.

10 причин купити книгу

Не соромтеся не дочитувати літературу, яка здається нудною, складною чи просто не виправдовує ваших очікувань. Спробуйте відкласти її на певний час — можливо, згодом повернетеся знову. Натомість візьміть іншу, адже читаємо ми заради задоволення.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: