fbpx
Сьогодні
12:48 20 Гру 2023

У британській розвідці не очікують на великий прорив армії рф на фронт

Фото: Getty Images

Великий прорив російської армії на фронті в Україні малоймовірний, хоча окупанти й продовжують локальні атаки на декількох напрямках.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки у соцмережі Х Міноборони Британії станом на 20 грудня.

Як зазначили британські аналітики, Україна останніми тижнями мобілізувала зусилля для покращення польових укріплень, оскільки її сили повертаються до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту.

Це відбулося після того, як президент України Володимир Зеленський закликав у кінці листопада 2023 року прискорити фортифікацію на ключових напрямках.

Розвідка Британії зауважує, що на кордоні з Білоруссю українські військові укріплювалися за допомогою "зубів дракона", колючого дроту та протитанкових ровів.

При цьому британська розвідка наголошує, що ситуація на фронті залишається статичною і великий прорив росіян малоймовірний.

"Росія продовжує локальні варіанти наступу в кількох секторах, але окремі атаки рідко перевищують розмір взводу. Великий прорив Росії малоймовірний, і в цілому фронт характеризується статистикою", підкреслили у британські розвідники.

Нагадаємо, що аби захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей, російсько-окупаційні війська останні тижні почали активно наступати на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Окрім того, російські загарбники продовжували локально наступати поблизу Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки та досягли там підтверджених успіхів, проте зазначають численних втрат.

На сьогодні тільки на Бахмутському напрямку знаходиться 62 тисячі російських військовослужбовців. Їх кількість майже не змінюється.

Що відомо про фортифікаційні споруди

30 листопада президент Володимир Зеленський у Запоріжжі провів нараду з військовим керівництвом щодо будівництва фортифікаційних споруд на "всіх основних напрямках".

7 грудня Уряд на позачерговому засіданні на фортифікаційні укріплення та розмінування територій виділив понад 788 млн грн

Перед цим Міністерства оборони та цифрової трансформації створили міжвідомчу робочу групу щодо зведення військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, до будівництва 2-3 ліній залучатимуть бізнес, який готовий надавати меценатську допомогу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: