fbpx
Сьогодні
21:10 30 Лис 2023

Зеленський провів у Запоріжжі нараду щодо будівництва захисних споруд

Фото: Офіс Президента

30 листопада президент Володимир Зеденський провів у Запоріжжі дві важливі наради: оперативну та загальнодержавну.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Під час першої наради Зеленський поговорив з військовими, з генералами Тарнавським, Москальовим, Литвиновим та всіма, хто відповідає за оборону тут, саме на Запоріжжі.

"Друга нарада – фактично загальнодержавна – щодо фортифікації. На всіх основних напрямках, де потрібно посилитись, прискоритись з будівництвом споруд", зазначив Президент.

Звичайно, це:

  • Авдіївський, Мар'їнський та інші напрямки на Донеччині – максимум уваги,
  • Харківщина – це Куп'янський напрямок, також оборонна лінія Купʼянськ – Лиман.
  • і вся Харківщина, і Сумщина, і Чернігівщина, і Київська, і Рівненська область, Волинь.
  • також південь – Херсонська область.

Український лідер підкреслив, що також були доповіді:

  • обласних влад,
  • усіх відповідних військових керівників,
  • міністра оборони Умєрова,
  • генерала Павлюка.

"Обговорили залучення ресурсів, мотивацію, зокрема, і приватного бізнесу в цій роботі, фінансування. Пріоритет очевидний. Вдячний усім, хто працює саме на такому будівництві, на виробництві матеріалів.

Обговорили й ті потреби, щодо яких будемо працювати з партнерами для посилення наших захисних ліній. Окрема увага – це будівництво укриттів у школах, зокрема тут, у Запоріжжі та області, щоб діти могли навчатись принаймні у змішаному форматі – і офлайн також", зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що Президент 30 листопада відвідав Куп'янськ Харківської області, а напередодні ХерсонМиколаєв та Одесу.

Окрім того, 30 листопада президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом: головною темою бесіди були пріоритетні напрями оборонної співпраці.

Що відомо про обстріли Запоріжжя

Від початку війни окупаційні війська регулярно завдають ударів ракетами та БпЛА по обласному центру.

Так, 28 листопада, окупаційні війська завдали удару, за попередньою інформацією, балістичною ракетою по підприємству у Запоріжжі, відомо про поранення однієї людини.

Окрім того, в ніч на 18 листопада війська рф атакували південь України ударними безпілотниками, протиповітряна оборона знищила 8 "Шахедів" та все ж влучання відбулося по об'єкту енергетичної інфраструктури, спалахнула пожежа.

Як повідомляла Рубрика, уранці 15 листопада війська російської федерації завдали три ракетні удари по населеному пункту Запорізького району.

Тоді від  вчиненого ворожими військами удару по цивільній інфраструктурі, загинули двоє співробітників ДСНС.

А 18 жовтня окупанти поцілили в багатоповерхівку в Запоріжжі. Спочатку повідомлялось, що внаслідок атаки загинули двоє людей, ще троє були травмовані.

Тоді рф вдарила по місту ракетами С-300. Одна з них влучила в багатоквартирний будинок, зруйнувавши один з підʼїздів з 3 до 5 поверху. Пізніше статистика жертв зросла – загинули п'ять осіб, ще п'ять травмовані. Рятувальники також виявили під завалами переляканого кота, його передали господарю.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: