fbpx
Сьогодні
20:58 18 Гру 2023

Розвідувально-аналітична компанія Recorded Future виділить $23 млн для кіберзахисту України: для чого це рішення

English version here

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Найбільша у світі приватна розвідувально-аналітична компанія Recorded Future продовжить допомагати Україні захищати критичну інфраструктуру від військової та кіберагресії росії у 2024 році. Загальна сума інвестицій підтримку України у наступному році становитиме понад 23 млн $.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство цифрової трансформації.

У чому проблема?

Recorded Future підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення. Компанія надавала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України, допомагала розслідувати воєнні злочини росіян, відкрила доступ до програмної платформи Intelligence Cloud на понад 10 млн $.

Загалом за 2023 рік компанія інвестувала в допомогу Україні понад 20 млн $.

Яке рішення?

У 2024 році Recorded Future продовжить співпрацювати з 16 українськими державними органами та підприємствами. Серед яких — Мінцифра, Держспецзв'язку, ГУР, СБУ, Міноборони, Генпрокуратура та Кіберполіція. Інструменти Recorded Future допомагають з раннім виявленням та усуненням кібератак.

Як це працює?

Наприклад, цього року Recorded Future та CERT-UA спільно працювали над виявленням та усуненням шпигунської кампанії, що проводиться зловмисником BlueDelta/APT28 в українських урядових організаціях. Це стало можливим, використовуючи Recorded Future Network Intelligence, фішингові дані та дані про шкідливе програмне забезпечення.

Нагадаємо, у грудні минулого року команда Мінцифри підписала з компанією Меморандум про співробітництво. Це дало змогу посилити партнерство та розпочати спільну роботу над створенням нових продуктів і технологій для захисту критичної інфраструктури.

Крім того, у межах Меморандуму Recorded Future надала свою розвідувальну платформу, спеціалізованих інженерів та аналітиків розвідки.

Recorded Future — це приватна компанія з кібербезпеки, заснована в 2009 році зі штаб-квартирою в Сомервіллі, штат Массачусетс, США. Компанія спеціалізується на зборі, обробці, аналізі та розповсюдженні інформації про загрози. Як пише Мінцифри, це найбільша у світі приватна розвідувально-аналітична компанія.

Нагадаємо що 12 грудня у мережі Kyivstar стався технічний збій, через це можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

Один з найбільших в Україні операторів зазнав хакерської атаки, ймовірно через це і міг статися масштабний збій в роботі "Київстара".

СБУ підтвердили, що до кібератаки, що призвела до руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку "Київстар", причетна група російських хакерів. 

15 грудня повідомли, що мережа "Київстар" відновлюється після наймасштабнішої в телеком галузі кібератаки. За минулу добу спеціалісти компанії відновили послугу міжнародного голосового роумінгу, усунули проблему з обривами дзвінків, стабілізували зв'язок в Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: