fbpx
Сьогодні
Фото 18:17 17 Гру 2023

Поблизу метро "Деміївська" відбулося просідання ґрунту ще до закриття станцій, - КМДА

Ще до закриття шести станцій синьої гілки метро відбулося просідання ґрунту поблизу станції "Деміївська". Раніше 17 грудня в соцмережах поширили фото наслідків просідання.

Як пише Рубрика, про це повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації (КМДА).

Там додали, що був встановлений посилений постійний нагляд і контроль за місцем просідання.

Фото: Телеграм / Реальний Київ

Загалом критичних змін фахівці не зафіксували, кажуть у КМДА.

"Наразі стан тунелю між станціями метро "Деміївська" — "Либідська" стабілізований і повністю контрольований", — запевняють у пресслужбі.

Фото: Телеграм / Реальний Київ

У КМДА написали, що профільні фахівці проводять роботи з облаштування підсилювальних конструкцій і локалізації теч.

Поява нових деформацій і тріщин не спостерігається.

Фото: Телеграм / Реальний Київ

У Київському метрополітені зазначили, що днями поруч із місцем просідання ґрунту енергопостачальна компанія також прокладала кабельні мережі із застосуванням відповідної будівельної техніки.

Також там нагадали, що одразу після зупинки руху поїздів синьою гілкою для зменшення навантаження на споруди метрополітену та локалізації місця просідання тимчасово обмежили рух однією смугою автомобільного з'їзду.

Раніше 17 грудня в соцмережах поширили фото наслідків просідання ґрунту.

Фото: Телеграм / Реальний Київ

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: