fbpx
Сьогодні
13:20 05 Гру 2023

У Харкові на п’яти станціях метро з січня запрацює дитсадок: для чого це рішення

Фото ілюстративне

У Харкові з січня 2024 року для дошкільнят на станціях метрополітену розпочнуться заняття.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Харківської міської ради, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що окупанти майже щоденно обстрілюють Харків та Харківську область. Найбільше під удар ворога потрапляють прикордонні населені пункти або ті, які знаходяться поблизу лінії фронту.

Так, наприклад, 12 листопада російсько-окупаційні війська завдали ракетного удару по території розважального комплексу в Харкові.

Також повідомлялось, що ворог у ніч на 3 листопада здійснив масовану атаку по Харкову та передмістю: щонайменше 10 російських ударних дронів вдарили по цивільній інфраструктурі.

Згодом рятувальники демонтували частину будівлі коледжу транспортних технологій, яку вночі 3 листопада росіяни пошкодили "Шахедами".

Загалом у Харкові внаслідок обстрілів російських загарбників зруйновані 48 шкіл та понад 600 багатоквартирних будинків.

"Спочатку бомбили більше околиці, зараз перемістилися до центру. Били по адмінбудівлях: поліція, ОДА, мерія. Знищують усю інфраструктуру міста. 48 шкіл зруйновано вщент. Дитячі садки, поліклініки, лікарні. Вчора гатили навіть у перинатальний центр. Добре, що ми це передбачали та перемістили всіх породіль", – в інтерв'ю розповів міський голова Харкова Ігор Терехов

За його словами, російські загарбники обстрілюють трансформаторні підстанції, теплові мережі, водоканал.

Яке рішення?

На станціях харківського метрополітену з січня розпочнуться заняття для дошкільнят.

Як це працює?

"Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 4 грудня, підтримав рішення про організацію освітнього процесу в групах для дітей старшого дошкільного віку в приміщеннях КП «Харківський метрополітен». Навчання в метро у групах для дітей старшого дошкільного віку з короткотривалим перебуванням розпочнуть з 6 січня 2024 року", – йдеться у дописі.

Зазначається, що дитячий садок працюватиме на станціях:

  • "Університет",
  • "Перемога",
  • "Академіка Павлова",
  • "Метробудівників",
  • "Тракторний завод".

Міська влада Харкова ще у жовтні обіцяла організувати підготовчі заняття для дошкільнят, оскільки у місті через небезпеку обстрілів дитячі садки закриті.

"Ми хочемо, щоб під час канікул, у вихідні проводилися підготовчі заняття для дошкільнят", – сказав Терехов.

За його словами, організувати повноцінний дитячий садок під землею, тим паче у метро, неможливо, адже дітям потрібно облаштувати місця для сну, організувати прогулянки. Він додав, що загалом перебування малечі під землею протягом світового дня суперечить вимогам освітнього процесу та санітарних норм:

"Одна справа, коли дитина приходить на 3-5 уроків, а інша, коли має бути в закладі з 8 ранку до 17 години".

Директор міського Департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що наразі опрацьовуються питання логістики та формуються списки бажаючих від батьків. 

"Це будуть групи короткотривалого перебування для дошкільнят з метою підготовки до школи. Найважливіше – це розробити логістику. Де повинен автобус забрати дітей, хто їх повинен привезти, хто їх повинен супроводжувати. Напрацюємо логістику, будемо набирати дітей, з батьками роботу проводити", – сказала Деменко.

Як повідомлялося, у Харкові на п'яти станціях метрополітену проводять офлайн-уроки для школярів. Ці заняття відвідують 1187 дітей, найбільше – першокласників (24 класи з 66).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: