fbpx
Сьогодні
12:15 08 Гру 2023

У Києві пів року не працюватиме 6 станцій синьої гілки метро: що відомо

З 9 грудня в столиці рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" закриють на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, він триватиме пів року.

Про це повідомили в КМДА, пише Рубрика.

Протягом цього часу поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Щоб доїхати до "Теремків", передбачені маршрути наземного транспорту.

Обмеження вводяться через необхідність термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями, стверджують у КМДА. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Водночас станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром" та "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Карта метро Києва.
Фото: Київський метрополітен

У Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом.

Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

Там пояснили, що через процеси розущільнення ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

"Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд", – пише КМДА.

Перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні.

"За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування, з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи", – додає пресслужба.

Раніше Рубрика повідомляла, що Метрополітен столиці закупить потяги в українського виробника.

Також повідомлялось, що у київському метро планують модернізувати 220 вагонів та придбати ще 95 нових.

Окрім того, зазначалось, що на станції "Вокзальна" київського метро розпочали роботи з маскування елементів архітектурного оздоблення з комуністичною символікою у межах декомунізації та дерусифікації.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: