fbpx
Сьогодні
08:52 16 Гру 2023

Над столицею протиповітряна оборона збила всі ворожі ударні дрони

Фото: Телеграм / Сергій Наєв

У ніч на 16 грудня окупаційні війська атакували країну понад 4 десятками ударних дронів типу Shahed, зокрема і Київ: українським Силам протиповітряної оборони над столицею вдалося збити всі цілі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Київської міської військової адміністрації, Телеграм командувача Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, ударні дрони атакували групами, хвилями та з різних напрямків.

Унаслідок роботи ППО та падіння уламків у столиці ніхто не постраждав.

"Судячи із застосованого озброєння, ворог наче повернувся до тактики зразка травня 2023. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряного ураження. Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня", — підкреслили в КМВА.

У військовій адміністрації зауважили, що це вже шоста повітряна атака на Київ з початку місяця. По черзі на столицю летіли:

  • ударні дрони,
  • крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників,
  • "Іскандери",
  • "Кинджали".

Завдяки успішній роботі протиповітряної роботи оборонці знищили всі ворожі цілі.

Своєю чергою, Наєв уточнив, що у Північний операційній зоні збили 14 "шахедів", якими росіяни намагалися уразити військові та цивільні обʼєкти на Київському та Чернігівському напрямках.

З його слів, більшість безпілотників збили мобільні вогневі групи, озброєні великокаліберними кулеметами, переносними зенітно-ракетними комплексами та зенітними гарматами.

У КМВА уточнили, що повітряна тривога в Києві почалася о 23:30 і тривала понад чотири години.

Що відомо про нічну атаку ворога

Російські війська вчора пізно ввечері, 15 грудня, запустили по території України понад 10 груп ударних безпілотників із північного та південного напрямків.

Вибухи було чути у Києві та області. У КМВА та Київській ОВА повідомляли про роботу сил протиповітряної оборони як у самій столиці, так і у регіоні.

Також у Повітряних силах ЗСУ попереджали про запуск балістичної ракети Києвом, але після перевірки вона виявилася фальшціллю.

Загалом російські окупанти атакували низку регіонів країни 31 ударним безпілотником типу "Shahed": сили протиповітряної оборони знищили 30 ворожих дронів.

Нагадаємо, що 14 грудня, російські війська атакували Україну безпілотниками "шахед" та ракетами С-300. Сили ППО знищили понад 40 ворожих БпЛА.

Перша ж після весни масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: