fbpx
Сьогодні
12:50 16 Гру 2023

Блокада кордону: у черзі стоять близько 4 тисяч вантажівок

Фото: Wojtek Jargilo /PAP

На кордоні з Польщею у чергах на вʼїзд до України перебуває 2,4 тисячі вантажівок.

Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко сказав кореспондентові Укрінформу.

Як розповів представник ДПСУ, на напрямках, де блокування продовжується, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок 16 грудня очікують на проїзд 2400 вантажівок:

  • Шегині – 1200,
  • Рава-Руська – 550,
  • Краківець – 650.

Зі слів Демченка, пункт пропуску "Ягодин" розблоковано і кількість перетинів кордону збільшилася. За минулу добу кордон на цьому напрямку перетнуло понад 1200 вантажівок.

На словацькому кордоні, станом на ранок, в бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" очікують проїзду 450 вантажівок.

Проте тимчасово припинилося блокування руху вантажних транспортних засобів, які прямують з України, сказав Демченко.

Окрім того, в еЧерзі на виїзд з України на ранок зареєстровано майже 1000 вантажівок.

На кордоні з Угорщиною рух іде, але черги присутні. Станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Тиса" очікувало проїзду 250 вантажівок.

На кордоні з Румунією станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Порубне" очікувало проїзду 870 вантажівок.

Нагадаємо, що станом на 15 грудня ввечері українські прикордонники повідомили, що рух вантажних автомобілів на в'їзд у Словаччину перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецке" представниками словацьких перевізників було розблоковано на невизначений термін, після чого оформлення вантажних транспортних засобів на виїзд з України розпочалося у штатному режимі.

Що відомо про блокування українського кордону

Нагадаємо, що словацькі автоперевізники погрожували повністю перекрити кордон з Україною, якщо Єврокомісія (ЄК) не вирішить ситуацію. Вони вимагають, щоб Брюссель запровадив дозволи на перевезення українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати.

А вже 1 грудня словацькі перевізники по обіді почали анонсовану блокаду руху вантажівок на КПП біля Ужгорода.

Як відомо польські перевізники страйкують з 6 листопада. На ранок 3 грудня у Польщі на кордоні з Україною утворилися черги, що налічують вже понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Однак, 1 грудня за домовленістю Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі погодили відкриття пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок.

4 грудня о 22:00 словаки розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", суміжний українському пункту пропуску "Ужгород".

Окрім того, 11 грудня, на кордоні Польщі та України зняли блокаду з руху вантажівок через пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: