fbpx
Сьогодні
Відео 22:21 15 Гру 2023

Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, адаптований під євроколію: як працює це рішення

Фото: uz.gov.ua

Укрзалізниця на потужностях одного з підпорядкованих вагоноремонтних заводів почало виробництво вагонів-зерновозів, що адаптовані для перевезень як широкою колією 1520 мм, так і євроколією.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна є великим експортером зерна і історично відправляла сільськогосподарську продукцію по всьому світу зі своїх чорноморських портів, які на цей час заблоковані після виходу москви із зернової угоди.

Яке рішення?

Укрзалізниця збудувала свій перший зерновоз, пристосований для перевезення колією 1520 мм та євроколією – 1435 мм.

 Це допоможе наростити обсяги українського експорту.

Як це працює?

У компанії розповіли, що зерновоз будували на потужностях Укрзалізниці. Переважна кількість використаних матеріалів та комплектуючих також виготовлена в Україні.

Вагони зерновоза враховують всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури.

"Збудували на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 мм та євроколією – 1435 мм. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього – вітчизняного виробництва", – йдеться у повідомленні.

Новий вагон-хопер моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів.

Його характеристики:

  • вантажопідйомність становить 70 т,
  • об'єм кузова – 104 кубометри,
  • конструкційна швидкість – 120 км/год.

Вагон має 5 завантажувальних люків і 6 розвантажувальних.

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко наголосив, що для нарощування обсягів експорту Україна має не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад.

"Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури", – зауважив Лященко.

Укрзалізниця планує розпочати серійне виробництво таких зерновозів.

Довідка

Укрзалізниця планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту лінійного обладнання локомотивів.

"Укрзалізниця працює над розширенням бази ремонту лінійного обладнання локомотивів. Днями в товаристві пройшла зустріч з підприємствами, потенційно зацікавленими в такій співпраці", – ідеться у повідомленні.

До обговорення долучилося близько 10 компаній, що спеціалізуються, зокрема, й на ремонті лінійного обладнання рухомого складу. Серед них – "Українські енергетичні машини", Полтавський тепловозоремонтний завод, Івано-Франківський локомотиворемонтний, виробничо-комерційне підприємство "Альянс-Груп", фірма "Дніпро-Контракт" та інші.

За словами члена правління Укрзалізниці Вячеслава Єрьоміна, на компанія має гостру потребу у збільшенні ремонтів локомотивів, зокрема відновленні двигунів, генераторів тощо.

Наразі ремонт лінійного обладнання локомотивів виконується переважно на трьох заводах Укрзалізниці, чого недостатньо і що повністю не покриває потребу в ремонті.

Послуги з ремонту лінійного обладнання локомотивів у приватних компаній планується закуповувати на абсолютно прозорих ринкових умовах через систему Prozorro.

Як повідомлялося, в "Укрзалізниці" остаточно дерусифікували квитки на всі види сполучень, а також продовжують вилучати надписи російською мовою із вивісок та стендів, розташованих на території залізничної інфраструктури.

Також "Укрзалізниця" працює над інтеграцією з додатком "Дія", щоб унеможливити діяльність перекупів на міжнародні рейси.

Окрім того, для осіб з інвалідністю АТ "Укрзалізниця" анонсувала запуск нового сервісу онлайн-замовлення спеціальних вагонів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: