fbpx
Сьогодні
20:41 02 Жов 2023

"Укрзалізниця" додала воєнізовану охорону на 6 рейсах: для чого це рішення

Укрзалізниця поступово збільшує кількість поїздів, які патрулюються воєнізованою охороною.

Про це повідомляє Рубрика посилаючи на повідомлення УЗ.

У чому рішення?

Практика супроводження поїздів воєнізованою охороною показала, що це дієвий інструмент, який дозволяє швидко відреагувати на порушення правил поведінки громадян на залізничному транспорті, зазначає директор виконавчої філії «Відомча воєнізована охорона» АТ «Укрзалізниця» Володимир Александров.

Яке рішення?

"Ми відгукнулися на запит суспільства щодо посилення безпекових заходів у поїздах, зокрема, відновивши проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі, започаткований ще у 2020 році. Тоді у супроводі працівників воєнізованої охорони курсували 10 поїздів, зараз вже 9 таких поїздів, і надалі ми плануємо цю кількість збільшувати», — зазначає Володимир Александров.

Він також додав, що працівники воєнізованої охорони «Укрзалізниці» мають право вживати заходи фізичного впливу, затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів.

Як це працює?

Патруль у поїзді складається із двох охоронців. Вони допомагають бригаді поїзда у разі порушень пасажирами правил поведінки та у разі виникнення конфліктних ситуацій. Будь-який пасажир може оперативно викликати працівників воєнізованої охорони через провідника чи начальника поїзда.

Зокрема, у вересні до проєкту долучено поїзди:

  1. №29/30 Ужгород – Київ – Ужгород
  2. №59/60 Чоп – Київ – Чоп
  3. №85/86 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя
  4. №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя
  5. № 265/266 Ужгород – Ковель – Ужгород
  6. № 357/358 Київ – Ворохта – Київ

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, з червня 2023 року супровід воєнізованої охорони було поновлено у трьох поїздах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: