fbpx
Сьогодні
10:30 15 Гру 2023

Світовий банк виділяє Україні $1,34 млрд додаткової допомоги: на що підуть кошти

Світовий банк виділяє Україні додаткові 1,34 мільярда доларів. Ці кошти будуть направлені на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету.

Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль, пише Рубрика.

Основна частина цього пакету фінансування — 1,086 млрд — це кошти Уряду Японії. Інше — гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

"Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії", — відзначив Шмигаль.

"Світовий банк оголосив про виділення 1,34 мільярда доларів США додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг на національному та регіональному рівнях в Україні. Цей пакет фінансування в рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні(PEACE)"  передбачає подальшу підтримку виплати пенсій людям похилого віку, грантову підтримку внутрішньо переміщених осіб, виплату заробітної плати вчителям та працівникам служб з надзвичайних ситуацій", — йдеться у релізі на сайті Світового банку, оприлюдненому 14 грудня.

Зазначається, що пакет фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США, підкріпленої кредитними коштами Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії.

Також пакет включає:

  • грант у розмірі 190 мільйонів доларів США від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); грант у розмірі 20 мільйонів доларів США від уряду Швейцарії;
  • та грант у розмірі 50 мільйонів доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Кошти будуть перераховані Уряду України після того, як Світовий банк отримає відповідне підтвердження прийнятних витрат.

"Проєкт PEACE є невід'ємною частиною пакету міжнародної підтримки для України, спрямованої на задоволення її фінансових потреб у 2024 році. Інші вже діючі проєкти включають екстрене фінансування у галузях охорони здоров'я, транспорту, енергетики, відновлення житлата сільського господарства. Мобілізований пакет допомоги партнерів має гнучкий дизайн швидкого розподілу коштів, які можуть бути масштабовані за потреби, коли стане доступним додаткове фінансування", — відзначили у Світовому банку.

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну мобілізована Світовим банком допомога дозволила уряду України надавати основні державні послуги, які охоплюють понад 15 мільйонів українців. Разом із схваленим 14 грудня пакетом допомоги, Світовий банк вже мобілізував понад 39 мільярдів доларів США екстреного фінансування на підтримку України, включаючи зобов'язання та гарантії донорів таких країн, як США, Японія, Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Швеція, Данія, Австрія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Індонезія, Литва, Латвія, Бельгія та Республіка Корея.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: