fbpx
Сьогодні
09:38 01 Гру 2023

Україна отримає 1,2 млрд доларів від Світового банку

Фото: Getty Images

Україна отримає 1,2 мільярди доларів від Світового банку під гарантії уряду Японії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-службу Світового банку.

Як зазначено у документі, кошти будуть спрямовані на підтримку 29 програм соціальної допомоги "найуразливішому населенню України" у рамках проекту Investing in Social Protection for Inclusion, Resilience та Efficiency (INSPIRE).

Гроші планують направити на підтримку сиріт, дітей, які перебувають під опікою, соціально не захищених студентів, а також жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та торгівлі людьми.

"Очікується, що цей проект охопить майже 10 мільйонів українців у момент найбільшої потреби. Це зміцнить спроможність Уряду України надавати соціальну підтримку бідним і вразливим верствам населення в критичний час, коли наближається зима і мільйонам українців потрібна додаткова підтримка, щоб оплатити рахунки та обігріти свої домівки", – заявив регіональний директор Світового банку в справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Нагадаємо, 22 вересня Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги розміром 1,5 млрд євро від Європейського союзу.

А 21 вересня Міністерство фінансів залучило грант у 1,25 млрд дол. від Сполучених Штатів Америки через Цільовий фонд Світового банку PEACE in Ukraine.

25 вересня Україна отримала 100 млн доларів США від Світового банку під гарантію Великої Британії. Зазначені кошти є частиною п'ятого додаткового фінансування проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" PEACE in Ukraine.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: