fbpx
Сьогодні
16:19 12 Гру 2023

Фітьо пояснив, чи вплинув збій у "Київстарі" на зв'язок наших оборонців на фронті

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Масштабний збій у мобільного оператора "Київстар" не став перешкодою для українських військових: на лінії фронту наші захисники та захисниці використовують дещо інший зв'язок.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

"На лінії фронту військові користуються дещо іншим зв'язком. На цей момент це не має впливу на ситуацію, на дії військовослужбовців абсолютно.

В принципі для цивільних громадян це, можливо, приносить незручності, а от для військовослужбовців це не має ніякого значення", – розповів Фітьо.

Яка ситуація щодо атаки на мобільного оператора Kyivstar

Нагадаємо що 12 грудня у мережі Kyivstar стався технічний збій, через це можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

Один з найбільших в Україні операторів зазнав хакерської атаки, ймовірно через це і міг статися масштабний збій в роботі "Київстара".

На цей момент громадяни, які є користувачами "Київстар", можуть скористатися альтернативою – віртуальною карткою е-сім інших операторів.

Окрім того, після потужної хакерської атаки на оператора мобільного зв'язку "Київстар" співвласник банку Monobank повідомив про масовану DDoS атаку на банк.

Також у застосунку мобільного оператора Vodafone спостерігаються технічні проблеми.

Пізніше гендиректор мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров заявив, що терміни відновлення роботи сервісів оператора незрозумілі.

А СБУ відкрила провадження щодо кібератаки на "Київстар": є підозра на причетність спецслужб рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: