fbpx
Сьогодні
Фото 22:48 06 Гру 2023

У Києві відкрили соціальне кафе-пекарню, де працює молодь з ментальними порушеннями: у чому рішення

Фото: The Village

Другу соціальну кафе-пекарню Sunshine Cafe, де працює молодь із ментальними порушеннями, відкрили в ТЦ Metro на Позняках.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The Village.

У чому проблема?

Ідея проєкту належить Аліні Живаго, засновниці громадської організації "Сонячні люди", яка вирішила зламати стереотипи суспільства щодо можливостей людей з синдромом Дауна чи іншими ментальними порушеннями. Роботодавці бояться брати на роботу таких людей, бо не розуміють специфіки спілкування та поводження з ними, не знають як із ними працювати. Батьки дорослих із ментальними порушеннями не мають часу на свою роботу та на себе, оскільки постійно вимушені займатися питаннями своїх дітей.

За словами Аліни Живаго, яка має дочку із синдромом Дауна, щороку народжується понад 400 дітей, які мають синдром Дауна. Станом на 2022 рік кількість повнолітніх із синдромом Дауна в Україні сягала близько 17 000 людей.

Першу соціальну кафе-пекарня Sunshine Cafe, де працюють люди з ментальною інвалідністю, відкрили у вересні 2022 року біля метро «Почайна» в Києві (ТЦ Metro).

У Києві відкрили соціальне кафе-пекарню

Фото: The Village

Яке рішення?

У соціальному кафе-пекарні Sunshine Cafe працевлаштовані кухарі, бариста й офіціанти з синдромом Дауна та іншими інтелектуальними порушеннями. Заклад спеціалізується на приготуванні піци, хліба та печива.

Частину випічки, яку готує команда, безкоштовно надають малозабезпеченим групам населення, а також передають ЗСУ.

Як це працює?

Протягом грудня Sunshine Cafe працюватиме у форматі онлайн-доставки та на виніс.

Проєкт реалізує ГО «Сонячні люди» за підтримки компанії «Metro Україна».

Ціни: піца Маргарита — 195 грн, піца Барбекю — 240 грн, піца М'ясна — 250 грн, піца Веганська — 200 грн, піца Гавайська — 240 грн, піца Чорізо — 235 грн, картопля фрі — 45 грн, нагетси — 130 грн, цибулеві кільця — 90 грн

Адреса: проспект Петра Григоренка, 43

Режим роботи: щодня з 10:00 до 18:00

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: