fbpx
Сьогодні
15:42 11 Гру 2023

На кордоні з Польщею вдалося розблокувати пункт пропуску "Дорогуськ - Ягодин"

English version here

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби

Сьогодні, 11 грудня, на кордоні Польщі та України зняли блокаду з руху вантажівок через пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ".

Про це повідомив глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє Рубрика.

Блокування цього найбільшого вантажного пункту пропуску тривало понад місяць.

Уже з 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок.

У напрямку України проїхало 15 транспортних засобів — вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються — прямуватимуть у бік Польщі.

У Держприкордонслужбі розповіли, що оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

До блокади через цей напрямок упродовж доби кордон перетинало 1200-1300 вантажівок. Під час акції протесту за добу на в'їзд в Україну оформляли 100-130 вантажних автомобілів, на виїзд — близько 30.

В уряді зазначили, що питанням розблокування займалися щоденно і провели переговори "на всіх можливих рівнях".

"Це була складна робота, але вона ще не завершена. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені. Працюємо далі, враховуючи інтереси наших перевізників та держави", — пише Кубраков.

Проте, спілка автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) анонсувала про продовження блокади кордону з Україною на прикордонному пункті пропуску автотранспорту "Вишнє Німецьке – Ужгород".

Зазначимо, що угорські перевізники також заявили, що мають намір заблокувати пункт пропуску "Захонь – Чоп" на кордоні з Україною з 11 грудня, вимагаючи скасувати преференції для нашої країни у сфері вантажних перевезень.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

1 грудня Україна й Польща домовилися про часткове розблокування кордону.

Державний бюджет України через страйк польських перевізників й блокування кордону втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів.

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебуває близько 3300 вантажівок. Наразі триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

А станом на 10 грудня на польсько-українському кордоні перебуває близько 3500 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: