fbpx
Сьогодні
09:59 08 Гру 2023

Уперше за 79 днів рф атакувала крилатими ракетами з Ту-95МС: усі запущені по Києву ракети збили, але є пошкодження

English version here

Окупанти тривалий час накопичували ракети, щоб знов почати атакувати мирні міста. Сили ППО збили усі російські ракети, які летіли на Київ, на підльоті до столиці, проте уламками пошкоджено будинки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на голову КМВА Сергія Попка.

Російські війська поновили удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Востаннє їх застосовували 79 днів тому.

За словами Попка, близько 10 бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс (Саратовська область, Росія).

Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години, проте, на щастя, жодна ворожа ціль не досягнула міста.

"Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці", – повідомив посадовець.

За його словами, інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

Офіційну інформацію про кількість та типи збитих повітряних цілей опублікують Повітряні Сили після узагальнення даних.

Він вчергове закликає українців дотримуватися заходів безпеки й не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

"Ми витримали численні ракетні удари минулої зими і вірю, що разом здолаємо будь-які інші виклики!", – підсумував Попко.

Ситуація в Київській області

Як повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, сьогодні зранку ворог атакував область ракетами.

"У регіоні активно працювали сили ППО. Влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. За оперативною інформацією, постраждалих немає", – написав він.

За його словами, унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей станом на 8:45 вже є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах області.

"У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють. Більш детальна інформація щодо пошкоджень – згодом", – додав він.

Вранішній удар 8 грудня

Нагадаємо, під ранок 8 грудня в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу.

Повітряні сили попередили про запуск крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. У Києві та Київській області було чути вибухи. Повідомлялося про роботу систем ППО. Востаннє Росія запускала ракети із бомбардувальників 21 вересня.

Напередодні представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов не виключив поновлення ракетних атак.

"Найважча частина зими, в тому числі в температурному режимі, ще попереду", – сказав він.

Раніше заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що масовані удари цього року можуть поновитися після початку зими, коли споживання електроенергії вийде на пікові показники.

"Росіяни вичікують падіння температури нижче нуля", – зазначив Скібіцький.

Зранку у п'ятницю, 8 грудня, російські війська обстріляли Павлоградський район Дніпропетровської області ракетами. Одна людина загинула, ще четверо поранені.

Нічна атака ворога

Зазначимо, що сьогодні вночі російські війська також атакували Україну безпілотниками типу "Шахед" із району Приморсько-Ахтарська та зенітними керованими ракетами С-300 з Білгородської області рф.

Сьогодні вночі у Харкові пролунало кілька гучних вибухів. Незабаром після першого вибуху у регіоні оголосили повітряну тривогу. Мер міста до закінчення тривоги перебуватиме в укриттях і не публікувати кадри з місця пригод.

Повідомляється, що окупанти завдали 6 ударів по Харкову. Зафіксовано попадання у Холодногірському та Шевченківському районах міста.

Внаслідок обстрілу росіянами Харкова поранення отримала 36-річна жінка. Медичну допомогу їй надано на місці. Ще одного пораненого – 25-річного чоловіка з вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні. Його стан здоров'я задовільний.

Загалом ППО вночі знищила 5 ударних БПЛА противника.

Нагадаємо, що у ніч на 25 листопада, росія здійснила один з найбільших пусків БпЛА типу "Шахед" на територію нашої держави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: