fbpx
Сьогодні
22:01 07 Гру 2023

У МЗС Британії запропонували передати конфісковані активи рф на відновлення України

English version here

Фото: Shutterstock.com

Міністерство закордонних справ Великої Британії підтримує ідею використати російські активи для відновлення України як аванс у питанні репарацій.

Про це повідомив глава британського МЗС Девід Кемерон, пише Sky News.

Як відомо, очільник зовнішньополітичного відомства Британії зараз перебуває у Сполучених Штатах Америки, де у нього запланована зустріч з державним секретарем Ентоні Блінкеном.

"Замість того щоб просто візьмемо їх, витратимо на відновлення України, і це, якщо хочете, буде авансом у рахунок репарацій, які Росія якось повинна буде виплатити за незаконне вторгнення, яке вона почала", – наголосив Кемерон перед зустріччю.

Британський міністр зауважив, він розглянув усі аргументи щодо конфіскації активів і не побачив нічого, "що б могло його переконати в тому, що це погана ідея".

Він також закликав США затвердити нове фінансування допомоги Україні після того, як республіканці відмовилися підтримувати відповідний законопроєкт у Сенаті.

"Якщо США проголосують за пакет допомоги Україні, це надасть величезний імпульс європейським країнам", підкреслив Кемерон.

Нагадаємо, що Велика Британія з часу повномасштабного вторгнення рф в Україну і станом на середину червня цього року заморозила понад 18 мільярдів фунтів стерлінгів (23 мільярди доларів) активів і ввела санкції проти понад 1550 росіян.

Що відомо про конфіскацію роісйських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Окрім того, 30 листопада двопартійна та двопалатна група американських парламентаріїв представили законопроєкт, який дає змогу Міністерству юстиції США конфіскувати цінні активи підсанкційних російських олігархів, які належать їм, та швидко передавати їх Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: