fbpx
Сьогодні
08:40 07 Гру 2023

Сьогодні вночі знищено 15 ударних БпЛА: основний удар припав на Хмельниччину та Одещину

Фото: Ілюстративне

Сьогодні вночі, 7 грудня, війська рф знову атакували Україну дронами-камікадзе. Основний удар "шахедів" припав на Одеську та Хмельницьку області. У Миколаївській області також вночі працювала ППО, знищено три дрони.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні сили ЗСУ, Telegram глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма та першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна у Facebook.

"Усього зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА "Shahed-136/131″. В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА противника", – йдеться в повідомленні.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

Ворог атакував Україну безпілотниками із мису Чауда (Крим). Основні напрямки удару – Хмельницька та Одеська області.

Миколаївська область

"У ніч на 7 грудня силами та засобами протиповітряної оборони в Миколаївській області знищено три ударні БПЛА "Shahed-131/136", – йдеться у повідомленні глави Миколаївської ОВА.

Хмельниччина

В ніч на 7 грудня у Хмельницькій області також працювала протиповітряна оборона.

"Жителі Хмельницького району могли чути звуки вибухів. Працюють сили ППО. Залишайтесь в укриттях до завершення тривоги", – повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що війська РФ запустили кілька груп ударних безпілотників, які летіли до західних регіонів України через Херсонську та Миколаївську області.

Повітряні атаки рф на Україну

Російські окупанти практично щодня завдають ударів по мирних містах України із застосуванням дронів-камікадзе та ракет різного типу.

Раніше повідомлялося, що у ніч на 6 грудня окупанти атакували Україну 48 ударними БпЛА типу "Шахед": силам протиповітряної оборони вдалося збити 41 ворожий дрон.

Під час повітряної тривоги у ніч проти 6 грудня лунали вибухи у Хмельницькому районі. В обласній військовій адміністрації повідомляли про роботу сил ППО у регіоні.

Нагадаємо, що у ніч на 25 листопада, росія здійснила один з найбільших пусків БпЛА типу "Шахед" на територію нашої держави.

Командувач генерал-лейтенанта Сергій Наєв показав відео роботи мобільних груп під час цієї атаки та зауважив, що "бій тривав майже 10 годин".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: