fbpx
Сьогодні
12:56 06 Гру 2023

У Токіо відбудеться онлайн-зустріч лідерів "Великої сімки" з Президентом України: що на повістці

6 грудня лідери країн "Великої сімки" (G7) проведуть онлайн-зустріч із президентом Володимиром Зеленським, щоб продемонструвати підтримку України у війні проти російської федерації.

Про це заявив представник уряду Японії, пише Рубрика, посилаючись на Reuters.

"Ми хотіли б ясно дати зрозуміти, що ми підтримуємо Україну як G7", – сказав японський посадовець.

Урядовець японського уряду додав, що це послання буде підкріплене побоюваннями, що увага міжнародної спільноти може зміститися з Україною на конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС.

Чиновник, який побажав залишитись неназваним, заявив, що G7 підтвердить своє зобов'язання запровадити жорсткі санкції проти росії за напад на Україну, однак деталі не уточнив.

Нагадаємо, що члени "Великої сімки", до якої входять Японія, США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Європейський Союз, зобов'язалися у травні обмежити експорт до росії, який міг би сприяти її вторгненню в Україну.

В опублікованій тоді спільній заяві лідерів G7 рф закликали припинити агресію і негайно, повністю й беззастережно вивести свої війська та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

На цьому ж саміті політики вирішили, що їхні країни вводитимуть нові обмеження проти російських алмазів. Члени G7 налаштовані також на подальше обмеження банківської сфери рф і надання фіндопомоги Україні.

Як писала Рубрика, Японія разом зі Сполученими Штатами Америки ухвалила рішення запровадити нові санкції проти росії. Така заява була зроблена під час зустрічі лідерів G-7 на щорічному саміті в японському місті Хіросімі.

Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив на прес-конференції в середу, що G7 також обговорить Близький Схід та штучний інтелект.

Що відомо про зустріч Зеленського з лідерами G7

Раніше в Токіо заявили, що увечері 6 грудня президент України Володимир Зеленський приєднається до віртуального саміту з лідерами країн "Великої сімки".

"Увечері 6-го числа прем'єр-міністр Фуміо Кісіда як голова G7 планує провести онлайн-переговори лідерів "сімки". На додачу до лідерів "сімки" на початку зустрічі візьме участь президент України Володимир Зеленський", – заявив Мацуно.

Нагадаємо, цього року Японія головує у G7. А у травні саміт G7 пройшов у Хіросімі, тоді Зеленський особисто брав участь у ньому.

Як писала Рубрика, Конгрес Сполучених Штатів на цьому тижні розгляне поправки до проєкту закону про оборонний бюджет на 2024 рік, зокрема й щодо продовження ленд-лізу для України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: