fbpx
Сьогодні
10:39 08 Лис 2023

Країни G7 у Токіо підтвердили свій намір підтримувати Україну та нарощувати санкції проти рф

English version here

Фото: @SecBlinken

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" під час сесії щодо України, яка проходить 7-8 листопада у столиці Японії Токіо, підтвердили намір нарощувати санкції проти росії та підтримувати Україну.

Про це пише Міністерство закордонних справ Японії, яка головувала на засіданні.

Як зазначають, 8 листопада міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава провела сесію "Україна" за участю міністрів закордонних справ G7 та високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

Під час засідання міністри провели відверту дискусію щодо ситуації в Україні, включаючи оцінку поточної ситуації та перспектив.

На початку засідання Камікава заявила, що навіть в умовах зростання напруженості на Близькому Сході важливо, щоб G7 була єдиною в тому, щоб надіслати чіткий сигнал міжнародному співтовариству:

"Наша непохитна прихильність підтримці України ніколи не похитнеться".

Після цього міністр Камікава заявила, що Японія продовжить запроваджувати подальші санкції проти росії та підтримувати Україну.

Також очільниця японського МЗС пояснила, що Японія оголосила і послідовно реалізовує загальну суму в 7,6 мільярдів доларів США на підтримку України.

Вона також нагадала, що Японія надала 2 автотрансформатори, які допоможуть багатьом киянам взимку.

Окрім того, Камікава зазначила, що середньо- та довгострокова підтримка відновлення та реконструкції є надзвичайно важливою. Тому Японія планує провести японсько-українську конференцію з питань сприяння економічному відновленню на початку наступного року.

У результаті дискусії міністри закордонних справ G7 погодилися, що:

  • G7 залишатиметься єдиною у своїй позиції щодо запровадження жорстких санкцій проти Росії та надання рішучої підтримки Україні, навіть у сьогоднішній міжнародній ситуації.
  • G7 прискорить зусилля для середньо- та довгострокового відновлення та реконструкції в єдності державного та приватного секторів.
  • також підтвердили необхідність просувати процес "Формули миру" разом із міжнародними партнерами.

Нагадаємо, що країни G7 на зустрічі в Токіо, яка розпочалась 7 листопада, обговорять "повітряний щит" протиповітряної оборони України. Про це повідомила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

У своєму виступі вона наголосила: якщо путін досягне успіху, то інші диктатори в різних точках світу зроблять неправильні висновки.

У зв'язку з цим рішуча і всебічна підтримка Києва має тривати. Зокрема, країни продовжать працювати разом над створенням щита протиповітряної оборони для України, зазначила міністерка закордонних справ ФРН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: