fbpx
Сьогодні
13:43 04 Гру 2023

У Байдена терміново звернулися до Конгресу щодо затвердження допомоги Україні

Фото Reuters

Директор Офісу менеджменту та бюджету Сполучених Штатів (відділ при Виконавчому офісі президента Джа Байдена) Шаланда Янґ направила Конгресу терміновий лист щодо необхідності затвердити допомогу Україні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Bloomberg.

У листі, оприлюдненому Білим домом, зазначено, що припинення фінансування та надходження зброї для українців "поставить Україну на коліна на полі бою", не лише поставивши під загрозу її здобутки, а й "збільшивши ймовірність російських воєнних перемог".

"Я хочу чітко пояснити: без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси для закупівлі додаткової зброї та обладнання для України та забезпечення обладнанням із військових запасів США", – написала Янґ.

Вона також нагадала конгресменам, що "немає жодного чарівного джерела фінансування".

"У нас закінчилися гроші – і майже бракує часу", – акцентувала Янґ.

У Білому домі також стверджували, що фінансування допоможе зміцнити промислову базу США, оскільки старі системи озброєнь будуть доставлені в Україну та замінені новими, виготовленими в Сполучених Штатах.

Директор Офісу менеджменту та бюджету США підрахувала, що майже половина екстреного запиту президента буде спрямована на виробництво в США.

"Хоча ми не можемо точно передбачити, які американські компанії отримають нові контракти, ми знаємо, що фінансування буде використано для придбання передових можливостей для захисту від атак на цивільних осіб в Ізраїлі та Україні. Наприклад, системи протиповітряної оборони, побудовані в Алабамі, штат Техас, і Джорджії, а життєво важливі компоненти надходять майже з усіх 50 штатів", – додає Янґ.

Очікується, що цього тижня в адміністрації Байдена додатково поінформують законодавців про наслідки непродовження допомоги до кінця року.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що ще в жовтні поточного року Білий дім запросив у Конгресу США близько 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Водночас 2 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів без згадки про Україну.

Втім, в ЗМІ з'явилися повідомлення, що лідери Конгресу США все ж розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю вже найближчими тижнями.

Очікується, що лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування на запит Байдена вже цього тижня.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: